AcasăDescoperaCultura generalaȘtiați că...? Sper să vă placă ce veți afla :)

Știați că…? Sper să vă placă ce veți afla :)

Published on

spot_img

E duminică, vreme mohorâtă afară, iar de rețelele sociale v-ați săturat până peste cap (sau nu 🙈). Mai exact vă plictisiți. Cu toții știm cum e, dar cum antidotul plictiselii este curiozitatea, așa cum spunea cineva celebru (nu vă spun numele, haideți, fiți curioși!), am decis să vă pun în față o scurtă listă cu informații care o să vă răsucească mintea! 😜

  • Grădinarii buni știu că vara, la prânz, nu trebuie udate plantele, deoarece picăturile de apă rămase pe frunzele plantelor se comportă ca o lentilă, putând provoca arsuri plantei, ceea ce poate duce la moartea acesteia.
  • Inima nu este în stânga! Deși cu toții indicăm că inima ar fi situată în partea stângă, de fapt nu e chiar așa. Inima este situată în spatele sternului, fiind doar îndreptată ușor spre stânga.
  • Conform uneia din teoriile lui Einstein, relativitatea generalizată, forța gravitațională face ca timpul să se scurgă mai încet. Deci piloții de avioane îmbătrânesc mai repede, deoarece la înălțimi mari, forța gravitațională este un pic mai slabă decât la sol.
  • Tenul gras! Această expresie definește tipul de piele la care glandele sebacee au o producție mai ridicată de sebum – pielea devine astfel mai uleioasă. La fel se „îngrașă” și părul nostru. Mătreața reprezintă celulele moarte ale scalpului.
  • Câinele știe cum arăți! La o universitate din Anglia, într-un experiment, câinilor le-au fost arătate poze cu diferiți oameni printre care și stăpânii lor. Aceștia au indicat corect, (probabil au mârâit sau lătrat :))) ) care poză aparține stăpânului lor.
  • Culoarea flăcărilor este dată de concentrațiile de oxigen din apropierea focului. Culoarea albastră a flăcării înseamnă că focul are destul oxigen, pe când o culoare galbenă a acesteia semnifică o aprovizionare cu oxigen nu tocmai bună.
  • Anul are 365 de zile? Desigur că știați. Dar ați observat următorul lucru: 365=102+112+122=132+142? Coincidență? Armonie prestabilită? Tu hotărăști!

Deocamdată atât, dragii mei. Aș vrea să vă fi stârnit interesul pentru a căuta și altă dată articole de acest tip pe acest site. Nu uitați că persoanele curioase atrag la rândul lor oameni inteligenți, așa că nu vă lăsați doar atrași, ci atrageți prin frumusețea și agerimea voastră! 😊

Ultimele Articole

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!