Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Să te arunci în brațe străine imediat după despărțire? Nu te arunca, frumoaso!

Să te arunci în brațe străine imediat după despărțire? Nu te arunca, frumoaso!

0
Să te arunci în brațe străine imediat după despărțire? Nu te arunca, frumoaso!
sursa foto: naijanani.com

Cu toate am trecut prin despărțiri mai mult sau mai puțin dureroase și știm că este foarte trist să te afli într-o astfel de postură. Nu numai foarte trist, ci și foarte deprimant și ne dăunează în ceea ce privește viața socială. Fie că el îți dă papucii sau că tu alegi să spui „stop”, nu îți pare prea bine, mai ales după o relație lungă, după atașament și dependență căpătată.

Dependență de iubire, de afecțiune și atenție, cu asta ne cam molipsim și tindem să lăsăm egourile să iasă din noi și să ne căutăm pansamentul în alte paturi, în alte suflete atunci când suntem în „sevrajul” iubirii. Este bine, oare, să aplicăm în această situație expresia „cui pe cui se scoate”? Eu sunt de părere că nu. Chiar nu cred că îți va face bine să îl faci gelos pe recent fostul tău, găsind pe cineva cu care, aparent, să te distrezi.

Poți iubi din nou așa rapid?

Sau poți avea alt motiv pentru care să cauți pe altcineva cu care să împarți ceva intim, de pildă să consideri că așa vei uita de suferință. Nu este deloc așa. Nu vei avea o relație reușită imediat ce ai ieșit dintr-o alta. De ce? Pentru că inconștient îl vei căuta pe fostul în acela cu care vrei să îl înlocuiești, îi vei găsi o mulțime de defecte închipuite doar pentru că iubirea vieții tale nu era asemănător cu cel cu care încerci ceva. Pe scurt, vei fi nemulțumită de tine, în primul rând. Eu zic să suferi frumos, dulce, singură, într-un mod onest. Dar de ce să nu le dăm o a doua șansă oamenilor pe care i-am iubit? Este atât de grav, oare? Egoul are ce căuta într-o iubire? Răspunde-ți ție sincer la aceste întrebări! Asta este cel mai important: să nu te minți singură! Suferința este și ea parte din noi, este naturală și trebuie înfruntată demn!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!