Acasă Arhiva Test de cultură generală: GRAMATICĂ de clasa a VIII-a. Faci 10/10?

Test de cultură generală: GRAMATICĂ de clasa a VIII-a. Faci 10/10?

20
Test de cultură generală: GRAMATICĂ de clasa a VIII-a. Faci 10/10?

Când am dat eu examenul de capacitate, în 2001, nu se punea foarte mare accent pe gramatica limbii române (cel puțin nu la școala la care am învățat). O studiam mai mult acasă, de una singură, pentru că-mi plăcea, nu pentru că se cerea. Mie și celor cu care am fost în clasă ne-ar fi prins tare bine dacă am fi avut profesori care să predea mai multă gramatică. În lipsa lor însă, fiecare a învățat cum și cât a putut. Testul de mai jos conține întrebări dintr-o carte destul de veche, cu o coperă ștearsă, din care am învățat pentru examenul de capacitate. Din aceeași carte, v-am oferit un test anul trecut, pentru cine-și mai amintește (cine nu, AICI – test de cultură generală). E luni și vrem să începem săptămâna cu drag și spor, așa că haideți cu zece din zece! 🙂

 PONTUL ROXANEI: LUNI AVEM 2+1 GRATIS LA CĂRȚI PE ELEFANT 

Articolul precedent Test de CULTURĂ GENERALĂ: 10 curiozități de care sigur nu știai
Articolul următor TEST de cultură generală: Poți să faci 10/10?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

20 COMENTARII

  1. Rezultatul meu e trist, pe vremea mea intrebarile nu erau atat de grele si se merita sa invatam; acum, faceti totul atat de greu, incat copiii nu mai vad ce sens are sa inveti, zecele nu poate fi obtinut vreodata; si de-asta invata mai putin decat noi si vorbesc atat de jalnic limba romana. Cel putin jumatate din intrebari nu au valoare practica. Scuze daca va simtiti ofensate, doamnelor profesoare, scopul meu este sa va chem la realitate. Copilul trebuie sa ia si 10 la scoala. Cati copii dintr-o clasa obisnuita raspund corect la toate aceste intrebari? Trebuie sa raspunda peste 80% ca sa ii intrebati, dupa 40 de ani de la absolvire, ce le-a ramas in posesie – prin utilizare efectiva, curenta.

  2. Rezultat multumitor la 20 dupa absolvirea colegiului pedagogic și dupa 10 ani de cand am parasit mediul didactic – am ,,feștelit-o la două întrebări! Cam exigent testul!

  3. 6 din 10 , nu – i un rezultat ìnbucuràtor chiar dacà eu am terminat sc generalà la ìnceputul anilor 70 si liceul (unde gramatica nu exista) spre sfàrsitul anilor 70.
    Propun cursuri de studiu a limbii romàne (gramatica).

  4. Roxana, nu știu dacă tu faci testele sau doar le preiei, dar am unele nelămuriri crunte in ceea ce privește conținutul lor. La ultimul item, care sunt circumstanțialele, că m-am uitat după ele și nu le-aș fi văzut nici într-o mie de ani!!!! Sunt 3 circumstanțiale cunoscute în gramatica: cea de timp, de loc și de mod. Și a mai fost un item unde „pădurea” cica avea fct. sinct. de atr prep. Eu un bifasem atr substantival. Ce evaluați, fraților??? Retrograbilitatea?

  5. Pentru că întrebarile nu erau prea grele folosiți ,nonșalant, „se merită”.Păcat,probabil că aveți copii,că „infectați” limba română,probabil dintr-o slujba bugetară.Nasol!

  6. Daniel, itemul cu „pădurea” e CCL, pt ca răspunde la întrebarea „de unde”, deci arata locul. Răspunsul meu a fost evaluat greșit, din aceleași considerente tâmpite, pe care le-ai enunțat tu. Răspunsul la ultimul item, e iar bușit de ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!