Acasă Arhiva Test la LIMBA ROMÂNĂ: Ce mai știi de fonetică?

Test la LIMBA ROMÂNĂ: Ce mai știi de fonetică?

10
Test la LIMBA ROMÂNĂ: Ce mai știi de fonetică?

“Work hard in silence, let your success be your noise”. Nu știu cum e treaba asta cu succesul, pentru că sigur avem definiții diferite. Dar zice Frank Ocean, ca traducere a ce am scris mai sus, “Muncește din greu în tăcere și lasă succesul să-ți fie sunet”. Așa că, fără prea multă gălăgie, o testare mică la limba română, că doar știți că așa-i frumos să începem săptămâna ;). 

Articolul precedent Test amuzant de CULTURĂ GENERALĂ: 10/10, un punct din oficiu!
Articolul următor Test de CULTURĂ GENERALĂ: 10 întrebări din domenii cât mai diferite
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

10 COMENTARII

    • Fiecare silabă conține doar o vocală: lu- ( ,, u” vocală), -poai- ( ,, a” vocală, ,, o” și ,,i” semivocale, ,, oai” fiind un triftong centrat ), – că ( ,, ă” semivocală). Așadar, trei vocale și două semivocale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!