Acasă Educatie Descopera Tips&Tricks pentru cei ce vor să reducă factura la căldură

Tips&Tricks pentru cei ce vor să reducă factura la căldură

0
Tips&Tricks pentru cei ce vor să reducă factura la căldură
sursa foto: wwbrownandsons.com

Mai este o zi până la începerea oficială a iernii, dar noi am pornit căldura de mult timp în apartamente. Astăzi voi da mici ponturi pentru persoanele care, fie se descurcă mai greu cu bănuții, fie vor să economisească pentru a lua ceva nou și vor să facă acest lucru reducând factura la energie. Nu este deloc greu, iar lucrurile reducerea costurilor se poate vedea imediat, chiar pe prima factură.

  • Eu am centrală proprie, așa că pot să reglez temperatura cam cum vreau eu și pe unde vreau. Recent am înlocuit-o pe cea convențională cu una în condensare, care extrage călduri din apa în stare de vapori, și o adaugă în circuit, ceea ce contribuie la reducerea consumului de gaze cu până la 40%. Într-adevăr este un dispozitiv un picuț mai scump, dar merită investiția.
  • Deși se spune că este cam același lucru cu și fără termostat de ambianță, eu sunt de părere că fără acest contact mecanic care să dea impulsuri de pornire/oprire centralei consumul este mult mai mare. De ce să meargă așa mult centrala când în casă este o temperatură suficientă?
  • Este foarte important ca încăperile în care ne petrecem timpul să fie aerisite zilnic, cel puțin o jumătate de oră. Chiar dacă este frig, schimbarea aerului este benefic pentru ca centrala să meargă mai puțin.
  • Să avem grijă la pierderile pe sub uși și pe la ferestre este un alt factor vital în reducerea consumului de gaz pentru centrala proprie deoarece, temperatura poate scădea mai rapid și aparatul să furnizeze mai rapid căldură.
  • Temperatura constantă trebuie menținută în camera unde se află termostatul de ambianță. Adică nu trebuie modificată brusc din setările acestuia, ci treptat. De exemplu dacă pleci de acasă nu trebuie să oprești centrala, chiar și pentru câteva zile, ci trebuie să reduci temperatura cu un grad, altminteri când o vei reporni va consuma foarte mult să reîncălzească toată casa, din nou, mai ales când afară sunt temperaturi scăzute.

Majoritatea avem astfel de centrale proprii, dar aceste mici sfaturi sunt valabile și pentru cei care au încălzire de la centrala blocului sau alt tip de aparat de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!