AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuZiua națională se sărbătorește cu iubire-n suflet

Ziua națională se sărbătorește cu iubire-n suflet

Published on

spot_img

Din păcate nu am fost astăzi în București la paradă, dar am urmărit cu mare drag și cu lacrimi în ochi, uneori, ceea ce s-a întâmplat în piața Arcului de Triumf. Sunt patrioată în orice zi a anului, iar cei care mă cunosc, știu asta foarte bine, însă nu sunt patrioată fanatică, ce se bate cu pumnii în piept pe 1 decembrie.

Iubesc România pentru că este pământul meu. Spațiul este relativ, la fel și limitele de state, desigur, însă pământurile pe care m-am născut și am crescut rămân iubirea veșnică de care nu m-aș putea despărți niciodată. Iubesc limba română foarte tare și mi se pare foarte frumoasă și demnă să ne mândrim cu ea. Astăzi se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire, atunci când am devenit un stat mare, complet. O țară de oameni uniți și frumoși, de oameni unici, cu tradiții frumoase și moșteniri minunate, așa este România mea!

M-am uitat cu mare drag astăzi la defilarea paradei de 1 decembrie care a pornit după salutul comandantului suprem al armatei, președintele Klaus Iohannis și m-am simțit mândră de țara mea și președintele ei. M-au impresionat la fel de mult și defilările celorlalte state partenere de armată cum ar fi Grecia, America, Marea Britanie și altele. Eu cred că iubirea de patrie este în inimă și nu în bentițele tricolore pe care le punem pe hainele noastre sau le legăm la mașini ori mai știu eu ce. Mi-am dorit mult să văd live parada de astăzi, de mare sărbătoare, de ziua națională, însă nu am putut ajunge. Sper ca la anul să fiu acolo și să simt mai profund ceea ce fac ai noștri militari.

Să ne gândim astăzi, măcar puțin, la Regele nostru, care se află în clipe grele, să ne rugăm pentru sănătatea suveranului nostru cu ocazia zile acesteia.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...
error: Content is protected !!