AcasăSanatateEducatie nutritionalaTop cinci mâncăruri delicioase

Top cinci mâncăruri delicioase

Published on

spot_img

Dragă, eu chiar am spus că sunt o mare fană a mâncării bine gătite și sunt o gurmandă, deși nu se vede. O mâncare bună, pentru mine, este o porție de fericire! Mi-e drag să mănânc bine! Pur și simplu mâncarea bună îmi dă o stare generală de bine! Am să fac un top al preferințelor mele în care sper să vă regăsiți și voi.

De departe locul întâi este ocupat de mâncarea mea preferată, sau mai bine zis ingredientul în jurul  căruia țes mereu o poveste și fac ceva de mâncare care să se potrivească cu el, este usturoiul. Da, am și eu iubit și nu mă tem să mănânc usturoi din pricina mirosului. Știi de ce? Pentru că și lui îi place. Îl combin cu tot felul de mâncăruri nesănătoase cum ar fi cartofii prăjiți, nelipsiți de lângă el, sau ardeiul copt! Ah, deja îmi plouă în gură!

Sunt o mare fană a cărnii, mai ales a celei de pui, dar carnea mea preferată este totuși cea de miel (oaie), de aceea ocupă locul al doilea în preferințele mele. Din păcate este puțin mai dificil de procurat în perioada aceasta a anului, pentru că eu țin cont de igienă și nu cumpăr de oriunde, așa încât înghit în sec de poftă! O prefer împănată cu usturoi, bineînțeles :))), și cu rozmarin la cuptor. E o minune!

Și peștele este tot carne, dar eu îl pun mereu separat! El este pe locul al treilea în clasamentul preferințelor mele. Îl prefer pe cel gras cum ar fi somonul, tonul și macroul. Din păcate (din nou) este greu de găsit un magazin de încredere de unde să iei un pește proaspăt! Așa că mănânc rar, deși îl ador, mai ales lângă o salată orientală.

Pe locul patru sunt chestiile pane, cum ar fi cașcavalul, șnițelele, crochetele de cartofi. Deci cam orice e tăvălit prin pesmet și prăjit în ulei închis e mega delicios pentru mine. Mmm, yummy!

Nu aș fi crezut că am să pun acest fel de mâncare într-un top al preferințelor mele, dar recent m-am răzgândit în privința lui și îl plasez pe poziția a cincea: sarmalele! Nelipsitele sarmale, prezente la orice sărbătoare pe masa românului. Dar mie îmi plac într-un fel, dragă: să fie musai cu varză murată sau foi de viță murate, să fie mici ca să alunece bine pe gât, să nu aibă prea mult orez, și să fie bine fierte și scăzute la cuptor ca să se topească în gură!

Vaai, după articolul ăsta, pe care îl scriu și flămândă, cred că o să mănânc o întreagă autoservire.

 

 

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!