Acasă Filme Top filme all time. Cele mai bune 10 pelicule

Top filme all time. Cele mai bune 10 pelicule

1
Top filme all time. Cele mai bune 10 pelicule
Lista lui Schindler

Cu toţii avem cel puţin două-trei filme de suflet, pe care am vrea să le revedem ori de câte ori am avea ocazia. An de an apar comedii, drame, poveşti de dragoste, SF-uri sau thrillere care ne rămân în suflet şi despre care povestim mult timp după şi pe care le trecem la preferate.

S-au tot făcut topuri, de-a lungul timpului, însă eu o să fac unul propriu, în funcţie de ce m-a inspirat, ce poveste m-a impresionat, ce m-a ţinut cu sufletul la gură sau ce m-a făcut să râd cu gura până la urechi.

Top 10 filme pe care le-aş revedea

Sunt o cinefilă declarată. Văd cel puţin trei filme pe săptămână, dar nu orice îmi pică în mână. Recunosc faptul că îmi plac acţiunile, crimele, suspansul. Este genul de film care mă ţine conectată de la început până la sfârşit. Câştigătoare a şapte premii Oscar, Lista lui Schindler (1993), este prima peliculă în topul meu.

Liam Neeson
Liam Neeson

Nu degeaba are şi şase nominalizări la Globul de Aur şi alte şase la Premiile BAFTA. Şi pentru că tot vorbim de Liam Neeson, actorul principal din Lista lui Schindler, seria Taken, în care acelaşi Neeson joacă magistral, cuprinde filme pe care le-am văzut de cel puţin trei ori. Prima dată la cinematograf, apoi la tv.

Închisoarea Îngerilor (1994) este un film vechi, dar pe care, spre ruşinea mea, l-am văzut abia acum doi ani. A primit şapte nominalizări Oscar pentru cel mai bun film al anului şi cel mai bun actor într-un rol principal (Morgan Freeman), un alt maestru al cinematografiei.

Inchisoarea ingerilor
Inchisoarea ingerilor

Începutul lui Christophor Nolan (2010)

Pelicula a costat nu mai puţin de 200 de milioane de dolari, iar încasările totale s-au ridicat la aproape 300 de milioane de dolari. Legenda călăreţului fără cap (1999) este un film ghotic, plin de mister, care a avut mai multe versiuni. Eu am văzut-o pe cea în care rolul principal îl joacă Johnny Depp, alături de Christina Ricci şi Miranda Richardson. Havana Nights: Dirty Dancing 2 este, alături de Sweet November (2001), filmul de dragoste preferat. Ultimul menționat m-a făcut să plâng, nu doar să lăcrimez, m-a încărcat de emoție puternică și de recunoștință pentru ceea ce am. Sigur nu sunt un caz singular. La un astfel de film nu ai cum să fii insensibil, oricât de rece și dură ți-ar fi firea.

Crima din Orient Express
Crima din Orient Express

Filmele vechi rămân în top

Chiar dacă în 1942, când a apărut, nici părinții mei nu se născuseră, Casablanca rămâne unul dintre cele mai apreciate filme ale secolului al XX-lea. Dovadă stau cele trei premii Oscar câștigate. Acțiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar subiectul este despre alegerea între dragoste și virtute. Crima din Orient Express încheie lista filmelor preferate. Citeam Agatha Christie când eram mică, îmi plăcea misterul. Tocmai de aceea, abia am așteptat o ecranizare a uneia dintre cele mai misterioase și pline de suspans crime văzute de mine până acum.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!