AcasăLifestyleTulip, cel mai bun și sănătos pateu de ficat.

Tulip, cel mai bun și sănătos pateu de ficat.

Published on

spot_img

O să spuneți că nu există așa ceva, că toate au E-uri. Ei bine, pateul Tulip are 1 E! Zău, unul singur! Eu mănânc foarte rar, ce-i drept, dar atunci când mi-e poftă îl aleg pe acesta. Are, într-adevăr, acel gust de pateu. Este foarte fin, mătăsos când îl bagi în gură :).

Originea pateului este veche. Întâi a apărut în Grecia Antică, iar tehnica de conservare – în perioada secolului al XIX-lea, când Napoleon căuta metode prin care să conserve mâncarea pentru armatele sale.

Sigur că cel mai bun rămâne pâté-ul de foie gras, adus pe lume de către francezi, care au avut dintotdeauna contribuții importante. Iar cel care l-a inventat a fost maestrul bucătar de origine normandă Jean-Joseph Close, la Strasbourg, în anul 1765. Deci în Franța s-a promovat cel mai mult pateul, devenind cel mai mare producător mondial, iar apoi au preluat și ceulalți europeni.

Ce conține pateul Tulip?

Toți vrem să mâncăm cât mai sănătos. Mai ales după ce, acum câțiva ani au fost scandalurile legate de carnea de cal, antibioticele descoperite în carnea de pui sau E-urile toxice ascunse. Suntem mai atenți la ce scrie pe etichetă și ne punem întrebări cu privire la conținutul produsului pe care alegem să-l mâncăm. Eu ce să fac, sunt o gurmandă și cam bag de toate în mine 😅. Iar când mi-e poftă de ceva anume, nu prea mă abțin. Îmi place, îmi iau. Îmi place mult și pateul de pește (fiind o mare consumatoare de pește, în general).

Dar acum recomand pateul Tulip, care are 46% ficat de porc, iar restul…, ei bine, cam la fel ca și celelalte pateuri: grăsime, apă, pudră de nu știu care etc. Dar hei, are aproape 50% ficat, ați reținut ideea, da? 🙂

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!