Acasă Lifestyle Tulip, cel mai bun și sănătos pateu de ficat.

Tulip, cel mai bun și sănătos pateu de ficat.

0
Tulip, cel mai bun și sănătos pateu de ficat.

O să spuneți că nu există așa ceva, că toate au E-uri. Ei bine, pateul Tulip are 1 E! Zău, unul singur! Eu mănânc foarte rar, ce-i drept, dar atunci când mi-e poftă îl aleg pe acesta. Are, într-adevăr, acel gust de pateu. Este foarte fin, mătăsos când îl bagi în gură :).

Originea pateului este veche. Întâi a apărut în Grecia Antică, iar tehnica de conservare – în perioada secolului al XIX-lea, când Napoleon căuta metode prin care să conserve mâncarea pentru armatele sale.

Sigur că cel mai bun rămâne pâté-ul de foie gras, adus pe lume de către francezi, care au avut dintotdeauna contribuții importante. Iar cel care l-a inventat a fost maestrul bucătar de origine normandă Jean-Joseph Close, la Strasbourg, în anul 1765. Deci în Franța s-a promovat cel mai mult pateul, devenind cel mai mare producător mondial, iar apoi au preluat și ceulalți europeni.

Ce conține pateul Tulip?

Toți vrem să mâncăm cât mai sănătos. Mai ales după ce, acum câțiva ani au fost scandalurile legate de carnea de cal, antibioticele descoperite în carnea de pui sau E-urile toxice ascunse. Suntem mai atenți la ce scrie pe etichetă și ne punem întrebări cu privire la conținutul produsului pe care alegem să-l mâncăm. Eu ce să fac, sunt o gurmandă și cam bag de toate în mine 😅. Iar când mi-e poftă de ceva anume, nu prea mă abțin. Îmi place, îmi iau. Îmi place mult și pateul de pește (fiind o mare consumatoare de pește, în general).

Dar acum recomand pateul Tulip, care are 46% ficat de porc, iar restul…, ei bine, cam la fel ca și celelalte pateuri: grăsime, apă, pudră de nu știu care etc. Dar hei, are aproape 50% ficat, ați reținut ideea, da? 🙂

Articolul precedent Facebook Learning: Pluralul pentru “person” nu este “persons”, ci “people”.
Articolul următor Rozul nu e pentru pițipoance, poartă-l cu încredere!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!