AcasăEducatieDescoperaUn loc de vis în care abia aştept să ajung. Şi, ce...

Un loc de vis în care abia aştept să ajung. Şi, ce credeţi, se află în România!

Published on

spot_img

amazing-cg-art-girls-wallpapers

Această frumoasă staţiune lacustră se găseşte chiar pe Dunăre, şi nu în Dubai, aşa cum ai zice la prima vedere. Mai exact, în comuna Berzasca. Pe Clisura Dunării, din localitatea Sicheviţa, se poate ajunge la viitorul sat bănăţean din Berzasca (12 km distanţă), un sat lacustru în formă de iaht, unde avem parte de două insule cum nu s-au mai văzut în România.

Egreta şi Pelicanul se numesc cele două insule de vis, fiecare având câte 15 căsuţe rustice de vacanţă suspendate pe piloni deasupra apei. Fiecare căsuţă-bungalou va avea un living cu terasă de unde se poate privi Dunărea în toată splendoarea ei. Pe terasă se pot servi bucate proaspete, în special peşte scos din Dunăre, dar şi băuturi cu gheaţă. Unele lacustre vor avea în dormitoare flori de mină şi cristale pentru cei care doresc să facă cristaloterapie.

Mă bucur că cineva a avut ideea să construiască un loc ca acesta în ţărişoara noastră, atât de frumos dezvoltată, fiindu-i pus în valoare potenţialul natural şu cultural. Este un loc ideal pentru pescuit, agrement (bărci cu motor sau iahturi), lectură, odihnă, fotografii sau, pur şi simplu, de contemplare a frumuseţii peisajului (noul port turistic ce va fi deschis la Drencova).

Satul lacustru din Berzasca va funcţiona în regim hotelier, iar cele 30 de bungalouri vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie, momentan fiind locuibile doar jumătate dintre acestea. Proiectul a fost realizat de către un investitor privat, cu bani europeni.

În plus, Banatul Montan reprezintă un colţ de rai nu doar datorită acestui proiect. Mai poţi vedea: Paralela 45, cu cascada şi izbucul Bigăr, Peştera Comarnic, Teatrul Vechi Mihai Eminescu (primul teatru din România), Morile de apă cu ciutură şi butoni de la Sicheviţa, Bisericile de lemn din Banatul mioritic şi multe altele despre care eu poate nici n-am auzit. Acestea enumerate se află pe lista mea de vizitat… în viitorul apropiat.

Cascada-Bigar-TripTour

Merci, Dioana, pentru idee! Primeşte o îmbrăţişare de la mine!

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

Testul de luni: Să începem săptămâna cu 10/10!

Nu este un test dificil, deci n-o să vă dea bătăi de cap. Indiferent...
error: Content is protected !!