Acasă Educatie Descopera Un loc de vis în care abia aştept să ajung. Şi, ce credeţi, se află în România!

Un loc de vis în care abia aştept să ajung. Şi, ce credeţi, se află în România!

0
Un loc de vis în care abia aştept să ajung. Şi, ce credeţi, se află în România!

amazing-cg-art-girls-wallpapers

Această frumoasă staţiune lacustră se găseşte chiar pe Dunăre, şi nu în Dubai, aşa cum ai zice la prima vedere. Mai exact, în comuna Berzasca. Pe Clisura Dunării, din localitatea Sicheviţa, se poate ajunge la viitorul sat bănăţean din Berzasca (12 km distanţă), un sat lacustru în formă de iaht, unde avem parte de două insule cum nu s-au mai văzut în România.

Egreta şi Pelicanul se numesc cele două insule de vis, fiecare având câte 15 căsuţe rustice de vacanţă suspendate pe piloni deasupra apei. Fiecare căsuţă-bungalou va avea un living cu terasă de unde se poate privi Dunărea în toată splendoarea ei. Pe terasă se pot servi bucate proaspete, în special peşte scos din Dunăre, dar şi băuturi cu gheaţă. Unele lacustre vor avea în dormitoare flori de mină şi cristale pentru cei care doresc să facă cristaloterapie.

Mă bucur că cineva a avut ideea să construiască un loc ca acesta în ţărişoara noastră, atât de frumos dezvoltată, fiindu-i pus în valoare potenţialul natural şu cultural. Este un loc ideal pentru pescuit, agrement (bărci cu motor sau iahturi), lectură, odihnă, fotografii sau, pur şi simplu, de contemplare a frumuseţii peisajului (noul port turistic ce va fi deschis la Drencova).

Satul lacustru din Berzasca va funcţiona în regim hotelier, iar cele 30 de bungalouri vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie, momentan fiind locuibile doar jumătate dintre acestea. Proiectul a fost realizat de către un investitor privat, cu bani europeni.

În plus, Banatul Montan reprezintă un colţ de rai nu doar datorită acestui proiect. Mai poţi vedea: Paralela 45, cu cascada şi izbucul Bigăr, Peştera Comarnic, Teatrul Vechi Mihai Eminescu (primul teatru din România), Morile de apă cu ciutură şi butoni de la Sicheviţa, Bisericile de lemn din Banatul mioritic şi multe altele despre care eu poate nici n-am auzit. Acestea enumerate se află pe lista mea de vizitat… în viitorul apropiat.

Cascada-Bigar-TripTour

Merci, Dioana, pentru idee! Primeşte o îmbrăţişare de la mine!

Articolul precedent Drumul către mine
Articolul următor Suflet de copil: mesaj pentru tata
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!