AcasăLifestyleVacanța de toamnă. Unde merită să ne relaxăm în această perioadă

Vacanța de toamnă. Unde merită să ne relaxăm în această perioadă

Published on

spot_img

Avem o țară minunată, printre cele mai frumoase din lume. Și nu o spunem noi, ci străinii care sunt fascinați de plaiurile mioritice, îndrăgosiți îndeosebi de așezările rurale. Pentru acest început de toamnă, am ales Viscri, cunoscut și sub numele de satul prințului Charles. Viscri face parte din comuna Bunești și se află la 79 kilometri de Brașov și la 17 kilometri de Rupea. 

Vacanța de toamnă în România

Viscri are un aspect pitoresc, incremenit parcă în timp și se mândrește cu una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Satul este predominat de case săsești, pictate în nuanțe de albastru, crem sau verde și aranajate cu ornamente florale. Porțile sunt înalte, cum sunt, de altfel, toate casele din zona Transilvania, obloane vechi din lemn, vopsite în culori tipătoare. Aici, printul Charles și-a cumpărat, încă din 1996, o frumoasă casă tradițională, veche, datând din anul 1875. Satul Viscri este un sat de poveste, perfect pentru o vacanță liniștită, departe de agitația orașului, departe de civilizație, de zgomot si mai aproape de natură și de traiul autentic săsesc.

Cele mai bune orașe din lume pentru o vacanță de toamnă

Aș începe tot cu România noastră frumoasă, pentru că avem locuri de poveste de care habar nu avem, nici măcar nu ni le-am imaginat. Personal, Bucovina, Transilvania sau Maramureș, sunt preferate oricând altor țări la modă, mai costisitoare, orașe luxoase, cu pretenții și mulți bani scoși din portofel.

Dacă tot alegeți altă țară, vă recomand Italia. Nu Roma, Napoli sau Milano, orașe des vizitate de români, ci frumusețile autentice care stau în zone mai ascunse, în sate de pescari, desprinse din povești, parcă. Ravenna, Cesena, Palermo, Messina sau Catania sunt doar câteva variante.

Ravenna
Ravenna

Și Portugalia poate fi o opțiune. Și din nou, nu tot Lisabona, care nu mai are nevie de nicio prezentare, ci Porto, de exemplu, un oraș fascinant, în care produsele de patiserie și vinul celebru cunoscut în întreaga lume îți vor încânta simțurile.

Porto
Porto

Prețuri mai accesibile pentru concediu luat în toamnă

După modelul Litoralul pentru toți de la noi, există și alte destinații, atât în România, cât și în străinătate, unde prețurile pot fi pentru toate buzunarele. Începând de la biletul de avion, până la cazare, costurile sunt mai mici decât cele din plin sezon estival. Dacă vremea la noi deja începe să se răcească și ploile se instalează confortabil, te mai poți bucura de soare și plaja, chiar la jumătate de preț în Turcia, în Antalya se poate face plaja chiar și în octombrie.

Mallorca
Mallorca

Spania poate fi o altă variantă. Mallorca este cea mai mare insulă iberică și este destinația perfectă pentru cei care vor să simtă adrenalina la maximum. Grecia și Cipru lărgesc aria tărilor care îți pun la dispoziție condiții de cinci stele la jumătate de preț, pentru un concediu timpuriu.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Dezvoltare personală, „Matematica iubirii”. Cum am trăit prima experienţă

În ultimii ani, dezvoltarea personală a devenit o activitate la modă, îmbrăţişată de tot...

Topul meu. Parfumuri pe care nu pot să le uit

Cum spuneam și într-un articol precedent, parfumul este un accesoriu care nu ar trebui...
error: Content is protected !!