AcasăLifestyleVacanța de toamnă. Unde merită să ne relaxăm în această perioadă

Vacanța de toamnă. Unde merită să ne relaxăm în această perioadă

Published on

spot_img

Avem o țară minunată, printre cele mai frumoase din lume. Și nu o spunem noi, ci străinii care sunt fascinați de plaiurile mioritice, îndrăgosiți îndeosebi de așezările rurale. Pentru acest început de toamnă, am ales Viscri, cunoscut și sub numele de satul prințului Charles. Viscri face parte din comuna Bunești și se află la 79 kilometri de Brașov și la 17 kilometri de Rupea. 

Vacanța de toamnă în România

Viscri are un aspect pitoresc, incremenit parcă în timp și se mândrește cu una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Satul este predominat de case săsești, pictate în nuanțe de albastru, crem sau verde și aranajate cu ornamente florale. Porțile sunt înalte, cum sunt, de altfel, toate casele din zona Transilvania, obloane vechi din lemn, vopsite în culori tipătoare. Aici, printul Charles și-a cumpărat, încă din 1996, o frumoasă casă tradițională, veche, datând din anul 1875. Satul Viscri este un sat de poveste, perfect pentru o vacanță liniștită, departe de agitația orașului, departe de civilizație, de zgomot si mai aproape de natură și de traiul autentic săsesc.

Cele mai bune orașe din lume pentru o vacanță de toamnă

Aș începe tot cu România noastră frumoasă, pentru că avem locuri de poveste de care habar nu avem, nici măcar nu ni le-am imaginat. Personal, Bucovina, Transilvania sau Maramureș, sunt preferate oricând altor țări la modă, mai costisitoare, orașe luxoase, cu pretenții și mulți bani scoși din portofel.

Dacă tot alegeți altă țară, vă recomand Italia. Nu Roma, Napoli sau Milano, orașe des vizitate de români, ci frumusețile autentice care stau în zone mai ascunse, în sate de pescari, desprinse din povești, parcă. Ravenna, Cesena, Palermo, Messina sau Catania sunt doar câteva variante.

Ravenna
Ravenna

Și Portugalia poate fi o opțiune. Și din nou, nu tot Lisabona, care nu mai are nevie de nicio prezentare, ci Porto, de exemplu, un oraș fascinant, în care produsele de patiserie și vinul celebru cunoscut în întreaga lume îți vor încânta simțurile.

Porto
Porto

Prețuri mai accesibile pentru concediu luat în toamnă

După modelul Litoralul pentru toți de la noi, există și alte destinații, atât în România, cât și în străinătate, unde prețurile pot fi pentru toate buzunarele. Începând de la biletul de avion, până la cazare, costurile sunt mai mici decât cele din plin sezon estival. Dacă vremea la noi deja începe să se răcească și ploile se instalează confortabil, te mai poți bucura de soare și plaja, chiar la jumătate de preț în Turcia, în Antalya se poate face plaja chiar și în octombrie.

Mallorca
Mallorca

Spania poate fi o altă variantă. Mallorca este cea mai mare insulă iberică și este destinația perfectă pentru cei care vor să simtă adrenalina la maximum. Grecia și Cipru lărgesc aria tărilor care îți pun la dispoziție condiții de cinci stele la jumătate de preț, pentru un concediu timpuriu.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Dezvoltare personală, „Matematica iubirii”. Cum am trăit prima experienţă

În ultimii ani, dezvoltarea personală a devenit o activitate la modă, îmbrăţişată de tot...

Topul meu. Parfumuri pe care nu pot să le uit

Cum spuneam și într-un articol precedent, parfumul este un accesoriu care nu ar trebui...

Relaţia la început: Permite-i să te curteze, dă-ţi timp să-l cunoşti!

Tot mai multe relaţii încep ca în poveşti. Fiori, emoţii puternice, inima ce stă...
error: Content is protected !!