Acasă Educatie Descopera Vitaminele esențiale pentru sănătatea noastră

Vitaminele esențiale pentru sănătatea noastră

0
Vitaminele esențiale pentru sănătatea noastră
Sursa foto: thanyapura.com

Vitaminele sunt necesare femeilor pentru menținerea sănătății și frumuseții. Rolul acestor elemente nutritive este foarte important, la fel ca dieta, care trebuie să fie pe bază de alimente sănătoase și bogate în substanțe nutritive, pe care organismul să le asimileze foarte ușor.

O alimentație echilibrată ajută foarte mult în menținerea sănătății și greutății corporale. Dieta echilibrată este numită astfel când conține proporțiile corecte de substanțe nutritive. Astfel, reușești să previi carențele nutritive. Iată care sunt vitaminele esențiale pentru menținerea sănătății:

Vitamina A

Avem nevoie de vitamina A pentru menținerea ochilor sănătoși, oaselor și dinților puternice, dar și pentru întărirea sistemului imunitar. Alimentele care conțin vitamina A sunt: morcov, spanac, varză, broccoli, ouă, papaia, roșii, lapte, caise, piersici și guava.

Vitamina B6

Vitamina B6 este una dintre cele mai importante pentru sănătatea noastră, deoarece este necesară pentru procesul de fertilitate, stimularea sistemului imunitar și ținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Deficiența vitamine B6 provoacă anemie. Poți lua doza zilnică de vitamina B6 din alimente precum fasole, fructe uscate, pește, semințe, banană, fulgi de ovăz, avocado și carne.

Vitamina B9

Cunoscută și sub numele de acid folic, vitamina B9 este esențială pentru sănătatea femeilor. În plus, știm că acidul folic este extrem de important pentru femeile însărcinate, deoarece ajută la dezvoltarea fătului. De asemenea, previne hipertensiunea arterială, cancerul, bolile cardiovasculare și boala Alzheimer. Această vitamină poate fi asimilată din fasole, ouă, portocale, căpșuni, legume și pepene galben.

Vitamina B12

Această vitamină este necesară pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, depresiei, problemelor de concentrare și anemiei. Carența de vitamina B12 poate cauza iritabilitate, incapacitate de concentrare, depresie și inflamații orale. Brânza, ouăle, iaurtul, laptele, peștele și carnea pot oferi organismului doza zilnică necesară.

Vitamina C

Știm cât de importantă este vitamina C pentru sistemul imunitar. În plus, vitamina C este necesară pentru prevenirea răcelii și afecțiunilor cardiovasculare, dar și pentru stimularea producției de celule roșii. Fructele citrice, ardeiul roșu, kiwiul, roșiile, strugurii, broccoli, cartofii și conopida, toate sunt sursă de vitamina C.

Vitamina D

Astăzi, multe femei sunt predispuse la osteoporoză. Așadar, organismul are nevoie de această vitamină pentru absorbția mai rapidă a calciului. În plus, vitamina D (pe care corpul o asimilează din expunerea la soare) reduce riscul de afecțiuni oculare, scleroză multiplă, artrită și diferite tipuri de cancer. Poți asimila vitamina D din lapte, ouă și pește.

Sursa foto: thanyapura.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!