Acasă Descopera Cultura generala Despre yoga și meditație. Semnificațiile cuvântului namaste

Despre yoga și meditație. Semnificațiile cuvântului namaste

0
Despre yoga și meditație. Semnificațiile cuvântului namaste
Sursa foto: pinterest.com

Dacă ai avut contact vreodată cu lumea meditației, cu siguranță ai folosit cuvântul namaste. Acest termen este folosit des în meditație și, în unele școli de yoga, are un înțeles profund și spiritual! Iată ce semnificație are cuvântul ”namaste”.

Originea cuvântului „Namaste”

Namaste este un cuvânt relativ necunoscut deoarece provine din țări îndepărtate. Este folosit ca formulă de salut și de rămas bun. Originea acestui cuvânt este hindusă, provenind din limba sanscrită. Pentru cei care predică religia hindusă, aceasta este una dintre limbile considerate sacre.

Cuvântul namaste este folosit cu un gest special cunoscut sub numele de mudra. Când spui namaste, îți alături palmele și le duci în fața pieptului. Acesta este un semn de respect față de persoana cu care urmează să vorbești, pe care o saluți sau față de care îți iei rămas bun.

În plus, etimologic, cuvântul namaste este un substantiv care poate fi tradus ca ”salut” sau ”reverență”. De asemenea, este un pronume care înseamnă ”pentru tine”.

Spiritualitatea în meditație și yoga

Meditația și yoga sunt practici care oferă multe beneficii persoanei care o practică. Ele te ajută să te conectezi cu prezentul, să te eliberezi de energiile negative și să te concentrezi asupra întrebărilor care îți tulbură mintea. În acest fel, ajungi să stabilești o legătură cu tine.

În yoga și în meditație, cuvantul este folosit ca o modalitate de a exprima modestia – față de tine, de lume, de univers. Sunt câțiva specialiști care au studiat originile cuvântului namaste. Ei au ajuns la concluzia că namaste (cel care înseamnă salut sau reverență) poate, de asemenea, să simbolizeze ”nimic din mine”. Aceasta este o stare în care nu ești nimic. Și, în același timp, ești tot. În această stare ești conectată cu restul lumii, dar egoul tău este supus. Mintea ta este calmă și ești relaxată, aproape într-o transă.

Esența ta divină

Potrivit termenului, în noi există o esență divină pe care trebuie să o descoperim prin yoga sau meditație. În momentul în care alături mâinile și spui namaste, esența divină iese la suprafață – același lucru li se întâmplă tuturor celor din jurul tău. Ar putea fi similar cu ceea ce fac practicanții religiei catolice. Se îngenunchează și se închină în semn de umilință și respect față de Dumnezeu.

În acest caz, cuvântul poate fi adresat către un zeu, univers sau altă persoană. Cu toate acestea,”namaste” nu este doar un semn de respect pentru o altă persoană, ci și pentru tine. Amândoi sunteți esențe divine și vă recunoașteți reciproc. Și vă salutați reciproc cu respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!