Acasă Carti Carti dezvoltare personala Moduri eficiente prin care poți combate negativitatea din gândurile tale

Moduri eficiente prin care poți combate negativitatea din gândurile tale

0
Moduri eficiente prin care poți combate negativitatea din gândurile tale
Sursa foto: everydayfeminism.com

De multe ori, perspectiva și modul în care vedem lucrurile fac diferența între o decizie bună și una mai puțin bună. Dar cea care te ajută să vezi lucrurile dintr-un alt unghi este atitudinea pozitivă.

De aceea, trebuie doar să înveți să gândești pozitiv. Iată cum vei reuși să transformi ”răul” în ceva care aduce beneficii:

Revitalizează-ți gândurile

Imaginează-ți că i-ai scris prietenului tău. A văzut mesajul, dar nu ți-a răspuns. Începi să te întrebi ce s-a întâmplat. S-ar putea să crezi că ai spus ceva ce nu i-a plăcut… Ce faci tu în acest moment este o greșeală. Poate că partenerul tău este ocupat, poate că i s-a descărcat bateria la telefon, etc. Nu trebuie să fii influențată și copleșită imediat de gândurile negative. Așteaptă să primești un răspuns mai întâi.

Schimbă realitatea

O tehnică interesantă și amuzantă care te ajută să transformi lucrurile din negative în pozitive este să inversezi ce ți se întâmplă. De exemplu, dacă ai început ziua rău, nu trebuie să spui: „Of! Ce zi groaznică am!”. În schimb, ar trebui să spun că te simți minunat, dar trebuie să și crezi ce spui. Repetă în gând (de mai multe ori) până când îți intră în subconștient. Și vei realiza că într-adevăr nu te simți groaznic! În realitate, ai abilitatea de a schimba modul în care vezi și experimentezi lucrurile. Totul depinde de tine!

Pregătește un răspuns pozitiv pentru lucurile negative cu care te confrunți
Nu poți controla ce ți se întâmplă. Poate că mâine vei fi concediat, nu vei putea plăti chiria, pe lângă multe altele. Cu toate acestea, cel mai rău lucru pe care-l poți face este să plângi, să începi să faci pe victima și să alimentezi această negativitate care te înconjoară, care va crește și va deveni mai puternică. Cum poți preveni asta? Răspunde problemelor cu pozitivitate.

Practică yoga sau meditează

Yoga și meditația te ajută să fii pozitivă – scopul lor este să te concentrezi asupra prezentului. Cu alte cuvinte, nu mai trăi în trecut și nu îți mai face griji ce va fi pe viitor. Asta e tot ce trebuie să faci! Mulți sunt condiționați de ceea ce simt. Și asta îi împiedică să vadă în anumite situații cine sunt și de ce sunt în stare. Vei învăța treptat că în orice lucru rău există și o fărâmă de bine – trebuie doar s-o găsești.

Iubește-te, iubește, bucură-te de viață

Oamenii tind să interpreteze ceva bun sau rău pe baza modului în care alți oameni aprobă sau dezaprobă comportamentul lor. Ei își lasă, de asemenea, bunăstarea în mâinile altora. Dar tu trebuie să înveți să devii o prioritate. Trebuie să îți dai seama singură de valoarea ta, fără ca cineva să-ți spună. Și ar trebui să te iubești pe tine, fără ca cineva să vină și să îți declare cât de mult te iubește.

Negativitatea este doar o chestiune de perspectivă. Depinde de tine dacă vrei să ai o viață plină de negativitate sau nu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!