Acasă Educatie Descopera Leacurile băbeşti, mai bune decât orice antibiotic. O spun medicii!

Leacurile băbeşti, mai bune decât orice antibiotic. O spun medicii!

0
Leacurile băbeşti, mai bune decât orice antibiotic. O spun medicii!
Sursa foto: demandstudios.com

Se apropie sezonul rece și trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la cele cu mai puține grade va fi resimțită de către organismul nostru, mai ales dacă nu îi acordăm o atenție sporită. Antibioticele sunt bune, dar nu tocmai indicate, pentru că fac rău pe alte părți. Așa că, și medicii o spun, mai bine eviți și încerci remediile naturiste sau leacurile babesti pentru a ține virozele sau răcelile departe.

Îmi amintesc și acum, în copilărie răceam foarte des pentru că pe timp de iarnă mă uita Dumnezeu afară la zăpadă, plus că, îmi doream să stau cât mai mult acasă, doar nu mă duceam răcită la școală, nu? Și nu știu cum făcea mama sau ce făcea, dar într-o zi mă punea pe picioare, indiferent de complexitatea răcelii. Cum? cu leacuri băbești, fără medicamente.

Leacurile babesti

– Baie fierbinte cu sare (se zice că scoate răceala rapid din organism)
– Frecție cu alcool (carmol, era pe atunci și cred că există și acum)
– Ceai – orice fel de ceai, îndulcit cu miere
– Dacă durea gâtul, și eu aveam această sensibilitate atât de tare încât nu puteam înghți nimic. Îmi înfășura gâtul într-un prosop în care tăia un cartof și îl stropea cu spirt. Era vis!

După care, băgată în pat, ca să transpir. Uram treaba asta, dar, ce să vezi, a doua zi eram fresh și, da, mergeam la școală 🙁 . Am păstrat din procedeele astea și acum, pentru că realmente funcționează.

Între timp, am mai descoperit ceaiul de cartof crud, cu ceapă și mere. La un kilogram de apă, adaugi trei mere, doi cartofi și o ceapă. Fierte toate și consumat câte patru căni pe zi, cu tot cu pulpa din ele. E chiar bun la gust și foarte folositor.

Această rețetă mi-a fost recomandată de un medic, la care am ajuns după ce nu mai știam ce să fac pentru durerile de gât și eram sătulă de antibiotic. Am zis că e o glumă și că mi-a dat rețeta asta ca să scape de mine. Ce să vezi, chiar a funcționat și, pe lângă faptul că îți ia durerile, acționează asupra întregului organism, nu doar la gât, și îți stimulează și imunitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!