Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu 10 mai – ziua Regalitatii

10 mai – ziua Regalitatii

3
10 mai – ziua Regalitatii
comoara-sroda


Semnificatia zilei de 10 mai provine din cele trei mari evenimente ce au avut loc in istoria poporului roman. La 10 mai 1866, printul Carol sosea in Bucuresti, fiind numit domnitor al Romaniei. Unsprezece ani mai tarziu, pe 10 mai 1877, a fost declarata Independenta de Stat a Romaniei, iar pe 10 mai 1881, in tara noastra a avut loc proclamarea Romaniei ca Regat si incoronarea lui Carol I ca domnitor al tuturor romanilor.

Au urmat 66 de ani, in care Romania a inflorit, iar onoarea si cinstea erau cuvinte care existau in viata de zi cu zi. Carol I a avut cea mai lunga domnie, de 48 de ani. Urcat pe tronul tarii, a modernizat Bucurestiul si, cel mai important, lui i se datoreaza independenta Romaniei.
Dupa discutia avuta cu un amic (ma rog, mai mult el vorbea pt ca eu nu aveam foarte multe argumente), ma gandesc cum ar fi ca Romania sa redevina Regat, iar la putere sa revina un Rege. Si nu-mi place deloc ce am auzit, cum ca regele de atunci a fugit din tara cu munti de aur. Asta este povestea expusa de comunisti, dar nu cred. Desigur, oricine e la putere isi rezerva “dreptul” de a lua o parte din bogatiile tarii. Nu-mi plac nemtii, dar pot spune despre Carol I ca a fost mai roman decat toti romanii, prin intelepciunea de care a dat dovada, ridicand un principat din anonimat.
Din pacate, romanii sunt oripilati cand aud de monarhie. Insa traim intr-o tara bolnava, in care cei puternici nu fac altceva decat sa ia de la saraci si sa dea tot la bogati. “Totul pentru tara, nimic pt mine”, spunea regele Carol I.
Articolul precedent Copilul din noi
Articolul următor Caldura mare, monser!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!