Copilul din noi

Published on

spot_img

12801

Viaţa este ca o cursă într-un carusel. Nici nu-ți dai seama cât e de palpitantă și distractivă până când nu urci. Cel puțin până la un anumit punct.

Nu știu dacă se mai întâmplă și altcuiva, însă eu îmi amintesc de multe ori de anii inocenți ai copilăriei. Și imi este dor de perioada aia în care toți mă ocroteau, îmi vegheau somnul, mă răsfățau. Sau de vorbele blânde ale tatălui meu, “dacă n-ai carte, n-ai parte…”.
Și ce-mi mai placeau jocurile acelea cu „rațele și vânătorii” sau „țară, țară, vrem ostași!” sau șotronul și săritul corzii… Ah, erau o adevărată nebunie!
Doamne, dar când mergeam în weekend-uri la țară era cel mai plăcut! Mirosul gogoșilor din flori de salcâm făcute de bunica se simțea pe toată ulița.
Am petrecut Sfintele Paști la ţară. Nu mai este bunica, nu mai sunt nici eu o copilă. Însă am simțit o mare liniște sufletească în momentul în care am mers pe dealurile pe care, odinioară, stăteam cu oile la păscut (n-am reușit să mă îmbogățesc din asta :D). Iarba îmi mângâia picioarele, iar aerul curat m-a îndemnat să mă întind. Am  dormit cam o oră, cufundată în visuri.
Copilul din noi există. Este acel copil pentru care viața pare o simplă joacă, fară griji, fără probleme. Nu am avut deloc cea mai frumoasă copilărie, mai corect spus, copilăria mea nu a fost tocmai  copilărie. Tatăl meu n-a fost niciodată blând cu vorbele, iar de vegheat somnul… nu prea a avut cine, din păcate. Cele spuse la începutul textului sunt pentru aceia care chiar au avut parte de asta. Dar câteva momente tot au existat şi în copilăria mea, puţine ce-i drept, aşa că prefer să le păstrez pe acelea şi să scriu despre ce e frumos. Cu optimism se rezolvă multe-n viaţă :).

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!