Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Acasă Retete Aceasta e cea mai bună supă de ceapă. Românească, nu franţuzească!

Aceasta e cea mai bună supă de ceapă. Românească, nu franţuzească!

0
Aceasta e cea mai bună supă de ceapă. Românească, nu franţuzească!
onion sprouts on white background.
onion sprouts on white background.
onion sprouts on white background.

Multă lumea vobeşte despre supa de ceapă, care provine din Franţa, însă despre ce am să vă scriu eu în următoarele rânduri este cu totul altceva. Eu nu o am din Franţa, ci de la ţară. Iar la noi, la ţară,  nu ştia mamaie, tataie sau vreo altă bătrânică de pe-acolo despre supa franţuzească. Chiar consider ciorba de ceapă un fel de mâncare populară, dar dacă vreţi să sune mai elegant, atunci îi putem spune supă de ceapă.

Într-adevăr, ptrivit legendelor istorice, această supă de ceapă a fost preparată, prima şi prima dată, de către Regele Ludovic al XV-lea al Franţei. Pe când se afla în cabana sa de vânătoare, s-a tezit deodată că nu mai avea nimic de mâncare în afară de… ceapă, unt şi şampanie, trei ingrediente pe care le-a combinat astfel încât a ieşit denumirea aceasta, de supă de ceapă franţuzească.

Se spune despre ea că este mâncarea săracului, din cauza faptului că este făcută cu ceapă, o legumă pe care a avut-o toată lumea din belşug. Însă dacă o faci precum Ludovic, cu şampanie, mă îndoiesc că intră în categoria mâncărurilor ieftine.

Sunt două categorii, în funcţie de poftă şi de diversificare. Poţi prepara o dată supa de ceapă franţuzească, iar într-o altă dată, supa de ceapă românească.

Ingrediente:

două cepe (roşie + albă)

un morcov

un ardei gras alb

o jumătate de păstârnac

o jumătate de rădăcină de pătrunjel

o linguriţă unt

o linguriţă ulei de măsline

o lingură bulion

o crenguţă cimbru

puţin Delikat, piper, sare

Preparare:

Se pune untul la topit într-o crăticioară apoi se adaugă uleiul de masline. Nu se lasă la încins prea mult pentru că apoi se arde ceapa. Se adaugă ceapa tăiată solzi, oprindu-se o jumătate de ceapă albă. După puţin timp, când ceapa s-a înmuiat un pic, se adaugă restul legumelor, pe rând, amestecându-se în continuare, iar apoi bulionul. Se toarnă apă peste ele şi se lasă la fiert. După un sfert de oră, se adaugă şi jumătatea de ceapă oprită, care a fost făcută înainte pe grill. O să-i dea un gust deosebit ciorbiţei noastre. Tot atunci, se pun şi cimbrul cu delikatul. La final, sarea şi piperul, ingredientele magice care dau gust mâncării (când spun Delikat, mă refer la un praf de Vegeta).

Lângă bolul cu ciorbă de ceapă, pune şi puţină smântână pe o farfurioară. Chiar dacă nu pui în ciorbă, merge de minune să mănânci cu pâine, în timp ce serveşti din ciorba pe care tocmai ai terminat-o.

Poftă bună şi un weekend de vis! 🙂

 

Articolul precedent Iată cum sânii tăi vor creşte rapid: cu un singur aliment!
Articolul următor Michelle şi Barack Obama – o iubire ca în filme
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!