Acasă Carti Carti dezvoltare personala Nu te întoarce! Ai mai fost acolo, nu ți-a fost bine…și nici n-o să-ți fie!

Nu te întoarce! Ai mai fost acolo, nu ți-a fost bine…și nici n-o să-ți fie!

0
Nu te întoarce! Ai mai fost acolo, nu ți-a fost bine…și nici n-o să-ți fie!
Sursa foto: whitsundayprofessionalcounselling.com

Când eram mică auzeam des: „Ciorba reaîncălzită nu e bună, nu mai are același gust”. Nu înțelegeam atunci, iar ai mei nu voiau să îmi explice, motivând că voi afla singură, atunci când va fi cazul. Așa a fost, am aflat, din păcate sau din fericire. Cred totuși că din fericire, pentru că astfel am gustat și eu din ciorba „fără gust”, ca să știu pe viitor să nu o mai încerc. Chiar nu e bună, doar îți ține de foame, dacă face și asta…

Bineînțeles, mă raportez la relațiile de cuplu. Fie că vorbim de o lună, de mai multe luni, sau de ani, perioada nu este tocmai relevantă, o despărțire înseamnă același lucru pentru toți, iar condițiile și efectele pot diferi, dar, în mare, tot cam aceleași sunt. Unul clar suferă, poate suferă amândoi la fel sau poate nu suferă niciunul. Ultimul caz e mai rar întâlnit, pentru că, indiferent de cum s-a încheiat povestea, cu acordul amândurora, cu zâmbetul pe buze, cu strângeri în brațe, nu are cum să nu te încerce niște sentimente ulterior. Nu există așa ceva.

Intervin obișnuința, atașamentul, nevoia, poate chiar dorul. Te simți gol, singur, nopțile sunt mai reci, timpul se scurge mai greu…și tot așa, până îți încolțește gândul să îți mai dai o șansă sau să o acorzi, în funcție de caz. Și uite așa, ajungi de unde ai plecat? De ce? Ca să mai pleci o dată, ca să mai treci o dată prin ce ai trecut, ca să te mai chinui puțin, și ca să te frustrezi și mai mult gândindu-te: „Nu a mers nici de data asta. Am pierdut vremea aiurea, e clar că nu eram sortiți”.

Ai fost acolo și nu ți-a ieșit

Era firesc să se întâmple așa. Păi dacă ai/ați decis o dată să mergeți pe drumuri diferite, este clar că nu mai era ok, nu? Fericirea se dusese pe apa sâmbetei, iubirea nu mai era demult, sexul era doar de Paște și de Crăciun….deveniserăți cei mai buni prieteni. Păi, și atunci, cum dracului te-ai gândit că din nimic mai poți face iubire? Ai fost acolo și nu ți-a ieșit. De ce ți-ar fi ieșit acum? Numeri pe degetele de la o mână situațiile în care cei doi chiar reușesc să se salveze, dar, înclin să cred că nici acolo nu curge doar lapte și miere.

Nu este treabă bună, nu! S-a terminat un capitol, lasă-l închis. Dă-ți timp și șansă la un nou început, poate, mult mai bun decât ce ai avut.

Recunosc, eu nu mi-am învățat lecția nici acum. M-am întors din drum de câte ori am simțit, dar am simțit prost de fiecare dată. Nu faceți la fel. De multe ori, până și propriul suflet ne înșală!

Sursa foto: whitsundayprofessionalcounselling.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!