Acasă Arhiva Am învăţat când să pun punct. Chiar dacă am confundat iubirea cu dependenţa…

Am învăţat când să pun punct. Chiar dacă am confundat iubirea cu dependenţa…

2
Am învăţat când să pun punct. Chiar dacă am confundat iubirea cu dependenţa…

Este foarte greu să ieşi dintr-o relaţie. Chiar şi atunci când nu (mai) iubeşti. Asta se întâmplă oamenilor slabi, iar eu am fost (probabil că am să mai fiu) multă vreme slabă. Dar când realizezi că nu ai ce să mai cauţi în viaţa acelui om, e cazul să-ţi aduni toate forţele şi să pleci. Mai târziu, vei descoperi că acea persoană nu era pentru tine.

Poţi suferi atât din iubire, cât şi din dependenţă. De preferat ar fi prima, desigur. Dar dacă nu suporţi singurătatea, cu siguranţă vei confunda cele două sentimente şi îţi va urla sufletul de durere şi de tristete. Pentru că te trezeşti singur/ă între patru pereţi. Dar timpul ameliorează durerea.

Mă întreba o prietenă zilele trecute: „Tu chiar mai aştepţi să întâlneşti iubirea adevărată?”. Ştiţi răspunsul meu: DA. Oricând. La orice vârstă. Ea va veni.

Vreau să întâlnesc iubirea care începe frumos. Să simt fluturi în stomac, să am emoţii înaintea unei întâlniri, să-mi bată inima atunci când îl văd, să tresar atunci când mă sărută, să simt linişte atunci când mă îmbrăţişează, plimbându-şi palma pe spatele meu.

Şi ce credeţi? Am simţit cândva toate astea :).

Dar acel om nu a fost jumătatea mea. În timp, îndrăgosteala s-a transformat în dependenţă, în nevoia fizică şi sufletească de el. Vreau să cred că nu am degeaba anii aceştia şi că experienţele triste, lecţiile primite şi timpul petrecut lângă oameni mai maturi decât mine n-au fost în zadar.

Articolul precedent Am fost…
Articolul următor Citatul zilei
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

2 COMENTARII

  1. Doamne ,parca am citit povestea mea. Oare cum continuam ? Cand am lasat sa depindem de cineva? Chiar am nevoie sa respir singura (cu baiatul meu ) care consider ca are nevoie de tatal lui (dar nu a fost alaturi fiindca la randul lui nu a simtit afecțiune). Iti multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!