AcasăCartiCarti dezvoltare personalaCălătoria, și nu destinația. Asta contează.

Călătoria, și nu destinația. Asta contează.

Published on

spot_img

De curând, mi s-a pus întrebarea aceasta: „Ce contează mai mult pentru tine: destinația sau pașii prin care ajungi la ea?”. Am răspuns, fără a sta prea mult pe gânduri, că destinația. Asta pentru că am trecut prin atât de mulți pași pentru a avea chiar și cel mai mic lucru, dar nu pot uita cât de mulți am sărit în speranța că se poate ACUM, pe loc. În general, un om se confruntă cu nenumărate lucruri și, deși eu postez aproape zilnic pe facebook câte ceva din viața mea, asta nu reprezintă nici măcar un sfert dintr-un sfert al lucrurilor care mi se întâmplă :).

Treaba asta cu destinația și călătoria este aproape la fel ca atunci când jucam șah (la trecut, pentru că n-am mai jucat din copilărie). Întotdeauna voiam să câștig. De aceea, mă grăbeam să ajung cât mai repede la Regină, să o iau, să adun și celelalte piese de pe tablă, să atac destul de des Regele, pentru ca apoi, aproape de fiecare dată, să mi se dea șah mat :). Nu vedeam logica și nu știam să fiu atentă ori să anticipez mișcările adversarului. Eu vedeam doar finalul: pe mine victorioasă. Drept dovadă, nu am învățat niciodată acest frumos și inteligent sport.

Prea bine spunea Părintele Arsenie Boca: „ce suntem, cine ni-s părinții, de unde venim, ce-i cu noi pe aici și, într-o lume cu viclene primejdii, cum să ne purtăm, cine ne cheamă Acasă și cine ne întinde momelele. Că de la cârma minții atârnă încotro pornim și unde să ajungem” :).

Știți de ce astăzi înțeleg de ce este importantă călătoria? Pentru că toate loviturile, toate neajunsurile, toate palmele primite cândva de la viață au condus ca eu să fiu… EU. De asta, pentru oamenii aflați în depresie și pentru cei care se lasă înnebuniți la propriu de probleme nu pot să simt decât o teribilă milă. Pentru cine are timp și poftă de citit, recomand pilda pe care am scris-o AICI. Este o povestioară superbă, de pus nu pe rană, ci pe pur și simplu pe suflet. Absolut nimic pe lumea asta nu te poate doborî într-atât încât să nu te poți ridica.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...
error: Content is protected !!