Lupta dintre carte și film continuă! Evident, între cărțile și filmele adaptate după acestea, unde părerile se împart, și începe un nou război de parcurgere al adevărului.

Rămâne de văzut dacă aceste filme vor putea impresiona cititorii, care deja au o altă imagine personală a desfășurării acțiunii.

  • Death on the Nile

Adaptat după: ”Death on the Nile” de Agatha Christie (1937). Pe 8 octombrie 2020 va apărea a doua versiune cinematografică a cărții. Este vorba despre investigarea unui caz de crimă al unei femei de către nimeni altul decât Hercule Poirot.

  • Chaos Walking

Adaptat după trilogia ”Chaos Walking” de Patrick Ness (2008). Todd Hewitt este martorul unui fenomen de proporții, un virus care acaparează mințile tuturor oamenilor, astfel este nevoit să-și părăseacă planeta și să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Data este necunoscută.

  • To All the Boys I’ve Loved Before 2

Adaptat după: ”P.S. I love you” de Jenny Han(2015). Filmul a avut succes (cel adaptat după prima carte din seria de 3 volume), spunând povestea lui Lara Jean Song Covey, care are un obicei de a scrie scrisori tuturor băieților pe care îi iubește. A fost lansat la începutul lui 2020.

  • The Devil All the Time

Adaptat după: ”The devil all the time” de Donald Ray Pollock (2001). Filmul va prezenta câteva personaje bizare dinspre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Încă nu a fost specificată o dată fixă.

  • Dragon Rider

Adaptat după: ”Dragon Rider”, de Cornelia Funke (1997). Un tânăr dragon, un spirit și un orfan plecă într-o expediție în Himalaya. Data este necunoscută.

  • Artemis Fowl

Adaptat după: seria cu același nume, de Eoin Colfer (2001-2012). Este vorba de un copil de 12 ani care răpește o zână, cu scopul de a o folosi pentru  schimba destinul familiei lui și de a-și găsi tatăl. Filmul va apărea pe 9 august 2020.

  • The Turning

Adaptat după: ” The Turn of the Screw” de Henry James (1898). Filmul va avea premiera pe 24 ianuarie 2020, și descrie povestea unui om care devine responsabil de nepoții săi, după moartea părinților lor, angajând astfel o bonă. Cartea are câteva tentative horror, însă nu știm dacă și filmul va avea aceeași atmosferă.

  • Call of the Wild

Adaptat după: ”Call of the Wild” de Jack London (1903). Povestea este centrată pe un câine de sanie, Buck, care participă la evenimentul istoric din 1890 numit ”Goana după aur” din Klonlike.

Filmul a avut avea premiera pe 21 februarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here