Acasă Educatie Descopera Ce nu știai despre oamenii stângaci

Ce nu știai despre oamenii stângaci

0
Ce nu știai despre oamenii stângaci
Sursa foto: more.com

Persoanele stângace reprezintă aproximativ 10% din populația lumii. Ei se confruntă cu provocări, beneficii și trăsături distincte ale vieții cotidiene pe care oamenii care scriu cu dreapta nu le iau niciodată în considerare.

De-a lungul anilor, au apărut multe mituri și teorii – atât bune, cât și rele – despre ce înseamnă să fii stângaci într-o lume în care majoritatea este dreptace. Iată ce nu știai despre oamenii care scriu cu stânga.

Sunt predispuși la anumite boli

Potrivit mai multor studii, oamenii care scriu cu mâna stângă sunt predispuși la anumite afecțiuni, inclusiv ADHD, dislexie și tulburări psihologice. În timp ce încă sunt studiate aceste cazuri, oamenii de știință cred că cel care stă la baza acestor boli este modul în care creierul acționează. În plus, creierul ar acționa diferit pentru stângaci și dreptaci

Nu vor suferi de afecțiuni cardiovasculare

Multe studii au arătat că stângacii nu se confruntă că afecțiuni cardiovasculare. În plus, în unele cazuri, cercetătorii susțin că oamenii care scriu cu stânga au foarte mici riscuri de a suferi de ulcer și artrită.

Vor avea carieră de succes

Dacă ești stângaci, poți să te gândești să candidezi la președinție. Mai mulți președinți din S.U.A au fost stângaci, inclusiv Barack Obama, Bill Clinton, George H. W. Bush și Gerard Ford. Se spune că Ronald Regan a fost ambidextru. În plus, James Garfield, Herbert Hoover și Harry Truman au fost, de asemenea, stângaci. Oamenii de știință susțin că oamenii care scriu cu stânga sunt oamenii foarte inteligenți, fiind capabili de un nivel de gândire foarte mare.

Nu vor avea viață lungă

Potrivit unui studiu realizat în 1991, se crede că stângacii mor mai tineri. Același studiu susține că principala cauză este accidentul rutier. Acest lucru determină oamenii să creadă că stângacii nu sunt foarte buni șoferi. Însă, studiile recente arată că mâinile nu afectează în mod direct durata de viață sau abilitățile de conducere.

Se pricep la matematică

Se pare că matematică poate fi mult mai ușoară pentru majoritatea stângacilor comparativ cu scrierea. Studiile au arătat că oamenii care scriu cu stânga sunt deseori mai buni la rezolvarea problemelor de matematică. Ei folosesc în mod obișnuit partea dreaptă a creierului – care este asociată cu gândurile abstracte și raționamentul spațial.

Povești ”sinistre” spuse despre oamenii stângaci

De-a lungul secolelor, în multe culturi, se credea despre oamenii care scriu cu stânga că sunt ghinioniști, nefericiți, bolnavi, deformați și chiar răi. Cuvântul ”sinistru” provine de la cuvântul latinesc pentru stângaci. În Evul Mediu, stângacii erau asociați cu diavolul și erau de multe ori acuzați de vrăjitorie, și până în secolul al XX-lea, elevii stângaci au fost forțați să învețe să scrie și să-și folosească mâna dreaptă.

Sursa foto: more.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!