Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Zuckerberg, te rog să împarți Facebook în mai multe clase!

Zuckerberg, te rog să împarți Facebook în mai multe clase!

0
Zuckerberg, te rog să împarți Facebook în mai multe clase!
Sursa foto: androidblogger.eu

Vă mai amintiți de mIrc, iar apoi de hi5? Cam așa a început totul. Ne-am prăpădit cu toții de râs atunci când prostimea (=cocalari și pițipoance) a fost repartizată, să zicem, pe diverse site-uri. „Divele” pozate cu soba de teracotă în spate și șmecherii cu euro înșirați pe o cuvertură sau minunata „răpire din Serai” ne-au făcut zilele mai senine :)))).

Speram că au dispărut

Dar nu. Odată cu apariția Facebook, s-au înmulțit și ăștia, precum Alienii și Avatarii. Câteodată, nu pot să cred că sunt reali, că există. Iar pe Facebook găsești chiar pagini cu „Cocalari și pițipoance” (a, nu, e cu „tz”, evident, dar nu pot să scriu așa ceva). Și se face mare haz pe tema asta. Am o mulțime de oameni în listă, care iau poze cu acești minunați inculți și adoră să se amuze pe seama lor. Și eu mă amuz, să nu credeți că nu. N-ai cum. Doar că pe mine mă doare îngrozitor gramatica. Din acest motiv nu pot să postez asemenea specimene.

Mai jos am ales câteva grupe de oameni pe care eu i-aș scoate de pe Facebook.

COPIII

Chiar nu pot înțelege de ce li se permite copiilor cont de Facebook. Au atât de multe lucruri frumoase de trăit. E trist, cu adevărat trist. Sunt de acord cu faptul că trăim în era tehnologiei și că e normal ca bebelușul de un an, care nu știe bine să zică „mama”, „tata” sau „papa”, găsește cu ușurintă un desen animat pe Youtube. Dar așa i se duce copilăria și pierde foarte multe lucruri pe drum.

MATRIMONIALE

Multe femei și mulți bărbați pe metru pătrat. Dar singuri. Și cum suntem în mediul online, ce iese mai repede în evidență, poza sau inteligența? Desigur, poza. Hai cu fundu’ scos cât mai mult la exterior (am și eu o poză, două de genul, dar la mine iese oricum aș poza; și cum nu știu fotoșop, nu pot tăia din el neam 😅) și, cum altfel, decât pozat în oglindă. „Doamne, ce frumoasă sunt azi! Hai să mă vadă și pârliții aștia de pe fb și să arunce cu like-urile-n mine!”. Cu acest gând cred că se trezesc aceste don’șoare. Și cum nici ei nu sunt mai prejos, hai cu lanțu’ la gât și cu NIKE-urile cât mai vizibil, dar mai ales hai cu BMWu’, că fără ăla nu sunt capabili să agațe!

ADOLESCENȚII

Au 15 ani și iubesc. Nu-i condamn. Și eu am avut fluturi în stomăcel la vârsta aia și credeam că știu foarte multe despre iubire. Dar generația asta e sub orice critică. „IEL” și „IA” știu cel mai bine cum se suferă, cum se trăiește, cum se iubește. Viața nu mai există fără unul sau fără celălalt.

ȚĂRANII ADULȚI

Ce să le ceri? Au descoperit și ei Facebook, iar acum îi vezi peste tot: poze pe câmpie, poze cu vaca, poze la lac, poze cu iubirea vieții lor. Ca mai jos, spre exemplu.

AGRAMAȚII

Aproape toți cei numiți în categoriile de mai sus sunt inculți și semi-analfabeți. Dar am ținut să fac și o categorie specială, fix cu agramații. Pentru că aștia nu sunt neapărat cocalari și pițipoance. Nu, ei, pur și simplu, nu știu limba română. Și, din acest motiv, nu au ce căuta aici, în această rețea virtuală.

PROȘTII CITIȚI

Să te ferească Sfântul să intri în gura lor! Cu ăștia cred că e cel mai greu, pentru că îți lasă impresia că, dacă au citit câteva cărți și au ceva din acea școală a vieții, se poate filozofa cu ei. Deloc. Capacitatea lor de a înțelege lucrurile este aproape imposibilă, deci stai deoparte că ăștia îți mănâncă ficații (uitați-vă la băiatul de mai jos, cum explică el frumos; iar cu poza asta mă opresc, că deja mi se face mie rău).

FRUSTRAȚII

Ah, vai! Era să uit de frustrați. Vin și îți lasă tot felul de comentarii și mesaje în privat, cum că ce mult îi deranjezi prin postările tale. Pretenași, e simplu: Unfollow, Unfriend sau Block. Deși recomand un terapeut pentru fiecare dintre ei. Frustrările nu se rezolvă pe Facebook.

Ar mai fi, dar astea sunt cele mai deranjante. Așa că, dragă „Tzuchi” (uite ce frumos te alint), te rog să faci ceva în privința asta. Știu că ai putere. Ai putea să faci selecție. Pe bază de CV, de exemplu. Sau nu, în funcție de studii. Cine nu a terminat liceul, nu are ce căuta în această rețea pe care tu ai creat-o. Sau hai, lasă câțiva și fără liceu, dar să fie intervievați înainte și să dea niște teste. Cum o fi, numai separă-i, că mă irită grav. Noroc că n-am timp să mă uit, altfel mi-aș fi închis contul de mult.

Sursa foto: androidblogger.eu

Articolul precedent Să fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști
Articolul următor Ce nu știai despre oamenii stângaci
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!