Acasă Educatie Descopera Să fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști

Să fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști

0
Să fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști
Sursa foto: magic4walls.com

A fi singur/ă poate fi dureros. Dar, chiar dacă poate părea greu de crezut, singurătatea ne ajută să învățăm mai multe despre noi înșine, să ne concentrăm asupra propriei bunăstări și să creștem ca oameni.

Singurătatea ne ajută să ne vindecăm rănile

Sunt perioade în care ne pierdem de la drumul trasat, începem să fim nefericiți și suferința devine foarte prezentă în viața noastră de zi cu zi. Pe termen lung, ea nu dispare. Atunci începem să credem că noi nu contăm pentru nimeni, că problemele sunt doar ale noastre și că soluția o găsim doar noi. Din acest motiv, experimentarea singurătății este o ocazie excelentă de a ne conecta cu noi înșine, de a ne asculta și de a descoperi cum să ne îmbunătățim viața.

Este adevărat că, pentru început, vom avea tendința de a ne victimiza, întrebându-ne ”de ce eu?” sau ”nu merit asta”. Acest lucru trebuie să facă să ne dăm seama că trebuie să ne dedicăm mai mult timp nouă, să ne gândim la cine suntem, să ne tratăm și să ne iubim cu adevărat pe noi înșine. În acest fel ne vom da seama că putem fi independenți emoțional, așa cum foarte mulți oameni sunt.

Singurătatea ne ajută să devenim independenți

A fi singură este o invitație excelentă pentru toți cei care suferă de o dependență de ceilalți, cum ar fi dependența de partenerul lor sau chiar de alte tipuri de relații. Nu putem să ne petrecem toată viața lăsând fericirea noastră în mâinile oamenilor care ne vor dezamăgi și ne vor face mult rău.

De aceea este important să învățăm să fim responsabile și să spune că de astăzi să nu mai depindem de starea emoțională a nimănui, ci mai degrabă de noi înșine. Astfel, vom reuși să ne gestionăm emoțiile, să avem un echilibru și să ne simțim bine fără ajutorul celor din afară. Pentru că noi suntem singurii responsabili de modul în care ne simțim, lăsându-i pe alții să ne controleze, ajungem să avem păreri greșite față de noi și cei din jur.

Cel mai bine care nicio persoană să nu depindă de nimeni. Este adevărat că multora ne este frică de singurătate, dar uneori este mai bine să fim conștiente de aceste lucruri. Oamenii vin și pleacă, te rănesc, lasă cicatrici. Cu toate acestea, persoana care nu ne va abandona niciodată este în noi.

Sursa foto: magic4walls.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!