AcasăEducatieDescoperaSă fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști

Să fii singur este dureros, dar durerea te ajută să reziști

Published on

spot_img

A fi singur/ă poate fi dureros. Dar, chiar dacă poate părea greu de crezut, singurătatea ne ajută să învățăm mai multe despre noi înșine, să ne concentrăm asupra propriei bunăstări și să creștem ca oameni.

Singurătatea ne ajută să ne vindecăm rănile

Sunt perioade în care ne pierdem de la drumul trasat, începem să fim nefericiți și suferința devine foarte prezentă în viața noastră de zi cu zi. Pe termen lung, ea nu dispare. Atunci începem să credem că noi nu contăm pentru nimeni, că problemele sunt doar ale noastre și că soluția o găsim doar noi. Din acest motiv, experimentarea singurătății este o ocazie excelentă de a ne conecta cu noi înșine, de a ne asculta și de a descoperi cum să ne îmbunătățim viața.

Este adevărat că, pentru început, vom avea tendința de a ne victimiza, întrebându-ne ”de ce eu?” sau ”nu merit asta”. Acest lucru trebuie să facă să ne dăm seama că trebuie să ne dedicăm mai mult timp nouă, să ne gândim la cine suntem, să ne tratăm și să ne iubim cu adevărat pe noi înșine. În acest fel ne vom da seama că putem fi independenți emoțional, așa cum foarte mulți oameni sunt.

Singurătatea ne ajută să devenim independenți

A fi singură este o invitație excelentă pentru toți cei care suferă de o dependență de ceilalți, cum ar fi dependența de partenerul lor sau chiar de alte tipuri de relații. Nu putem să ne petrecem toată viața lăsând fericirea noastră în mâinile oamenilor care ne vor dezamăgi și ne vor face mult rău.

De aceea este important să învățăm să fim responsabile și să spune că de astăzi să nu mai depindem de starea emoțională a nimănui, ci mai degrabă de noi înșine. Astfel, vom reuși să ne gestionăm emoțiile, să avem un echilibru și să ne simțim bine fără ajutorul celor din afară. Pentru că noi suntem singurii responsabili de modul în care ne simțim, lăsându-i pe alții să ne controleze, ajungem să avem păreri greșite față de noi și cei din jur.

Cel mai bine care nicio persoană să nu depindă de nimeni. Este adevărat că multora ne este frică de singurătate, dar uneori este mai bine să fim conștiente de aceste lucruri. Oamenii vin și pleacă, te rănesc, lasă cicatrici. Cu toate acestea, persoana care nu ne va abandona niciodată este în noi.

Sursa foto: magic4walls.com

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!