AcasăFrumuseteCoafuraCu ce probleme te poți confrunta dacă dormi cu părul ud

Cu ce probleme te poți confrunta dacă dormi cu părul ud

Published on

spot_img

Făcând o baie seara, înainte de a te culca, este cea mai bună modalitate de a te relaxa și de a îmbunătăți calitatea somnului după o zi de muncă. Totuși, dormitul cu părul ud poate duce la apariția unor probleme de sănătate.

Deși pare greu de crezut, dormitul cu părul ud poate provoca reacții adverse atât la nivelul capilar, cât și la nivelul mușchilor și sistemului imunitar. Multe femei nu sunt conștiente de aceste consecințe, pentru că încă nu le cunosc. Dar iată care sunt posibilele efectele adverse ale dormitului cu părul ud:

Dureri de cap

Mergând la culcare cu părul umed crești riscul de a te trezi cu durere de cap, deoarece umiditatea provoacă o schimbare bruscă a temperaturii corpului. Iar înfășurarea părului într-un prosop poate înrăutăți problema, pentru că umiditatea este reținută pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru afectează circulația sangvină în scalp și atunci când tensiunea crește, cauzează durerea care afectează calitatea somnului.

Păr fragil

Dacă vrei să ai părul puternic și sănătos, ar trebui să eviți să speli părul seara, mai ales dacă nu stai ca să se usuce natural. Adormind cu părul ud riști ca firele de păr să devină fragile și să se rupă foarte repede.

Infecții la nivelul pielii

Adormind cu părul umed crești riscul de infecții ale pielii, deoarece microorganismele au mediul ideal pentru reproducere. Ca rezultat, pot apărea iritații și chiar infecții fungice pe scalpul și pielea capului. Spre deosebire de spălarea părului în timpul zilei, seara nu ai suficient timp ca el să se usuce natural.

Păr gras

În timpul nopții, cantitatea de sebum produsă de pielea va crește, iar acest lucru va provoca îngrășarea mult mai rapidă a părului. Este posibil ca după o zi sau două să fie nevoie să speli podoaba capilară din nou, ceea ce nu este recomandat.

Durere musculară

Deși durerea musculară poate fi cauzată de alți factori, nu putem exclude părul umed. Poate fi un declanșator. Schimbările de temperatură pe care corpul le suferă pot determina nu numai probleme circulatorii, ci și spasme și tensiuni musculare și, implicit, durere.

Sursa foto: rd.com

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Tabăra de Lectură pentru adulți de la Castelul Sturdza (Miclăușeni, Iași)

Toate taberele iCarte, iParte sunt frumoase, dar cea de la Castelul Sturdza din satul...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!