Acasă Citate Cele mai frumoase citate scrise de Leonard Cohen

Cele mai frumoase citate scrise de Leonard Cohen

0
Cele mai frumoase citate scrise de Leonard Cohen

47696959-cached

Cu ruşine o spun, pe Leonard Cohen l-am descoperit târziu. Sau demult, totuşi, imediat după anii adolescenţei. Surprinzător, pentru că vocea uşor răguşită este adorabilă, preferata mea în materie de muzică. Doamne, ce voce! Puternică, profundă, plină de melancolie, candoare şi mister…

Când a murit, am stat şi i-am ascultat melodiile o noapte întreagă. Fiecare melodie a lui spune o poveste, exprimându-şi sentimentele prin talentul său. Pentru mine, cel puţin, care pricep dincolo de cuvinte. Cred că pe fiecare generaţie Cohen şi-a pus amprenta în mod diferit şi a devenit un idol în sufletul fiecăruia.

A scos un număr impresionant de volume de versuri, dar şi discuri impresionante. După ce s-a retras câţiva ani într-o mănăstire budistă, Cohen a revenit în forţă pe piaţa muzicală, cu „Ten New Songs”, ca şi cum nu ar fi lipsit vreodată.

Am să iau cât de curând „Viaţa, patimile şi cântecele lui Leonard Cohen”, pentru a citi frânturi din viaţa marelui poet-muzician. Ce paradox…! Până să moară nu am avut curiozitatea să citesc cartea asta…

Citate:

„Sunt pregătit să mor. Sper ca nu e prea inconfortabil. Cam asta e legat de mine“.

„Orice muzician visează la asta. Să te afli în faţa publicului şi să nu mai fii nevoit să dovedeşti nimănui nimic, să te poţi cufunda în căldura acestuia”
„Nu sunt un bun îndrăgostit, altminteri aş fi cu tine acum. Aş fi lângă tine şi nu mi-aş folosi dorul ca pe o dovadă că mai am sentimente. (…) Mi-e teamă să trăiesc altceva decât aşteptarea“.

„Viaţa este un drog fără efect, iar drogul meu secret e moartea“.
„Nu mă consider un pesimist. Cred că un pesimist este cineva care se aşteaptă mereu să vină o ploaie“.

„Ei bine Mariana, a venit vremea… Am îmbătrânit şi cred că te voi urma cât de curând. Ştiu că sunt atât de aproape de tine, încât dacă ţi-ai întinde mâna cred că ai putea să o atingi pe a mea. Şi ştii că întotdeauna te-am iubit pentru frumusețea şi înțelepciunea ta, dar nu cred că mai cazul să vorbesc despre asta pentru că tu… tu ştii totul.

Acum… vreau sa-ţi urez călătorie plăcută. Adio, prieten bun! Iubire nemărginită… ne vedem la capătul drumului!”

Articolul precedent Ce se află în geanta unei doamne
Articolul următor Ce trebuie să conţină o trusă de machiaj completă
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!