Acasă Arhiva Cover story: Inima nu face riduri! (Elena Pagu)

Cover story: Inima nu face riduri! (Elena Pagu)

1
Cover story: Inima nu face riduri! (Elena Pagu)

Sunt momente, uneori, în care mă privesc îndelung în oglindă. Ok, mint. Să zicem că puțin mai mult, dar un timp îndelungat nu petrec niciodată. Și în acele clipe observ câteva riduri care parcă ieri nu erau. Dacă rădăcina părului a crescut și n-am apucat să mă vopsesc, dau și peste singurul meu fir de păr alb (descoperit de Andreea AICI 😁). Dacă mai analizez un pic, îmi dau seama că este adevărat ce se spune, și anume că o femeie care înaintează în vârstă se observă, prima și prima dată, la gât (și la mâini, dar cel mai rapid partea gâtului iese în evidență). Și atunci mă opresc din analizat și mă apucă joaca în fața oglinzii. Nu fug de adevăr, nu mă dezic de cea care sunt și nu mă feresc să mă privesc. La urma urmei, am doar 32 de ani. Ceea ce nu-i la fel cu vârsta de 62, spre exemplu. Sau, veți vedea mai jos, cu vârsta de 92 :). Așadar, mă uit la mine, dar nici prea mult, că strică 😁. Cum spuneam, încep să mă joc. Adică mă prostesc. Îmi ridic părul coc sau las capul în jos, dau cu niște fixativ, scutur de două ori capul și-l ridic (ca-n filme, gen, dacă aveți imaginație 😅). De machiat mă machiez prea puțin așa că rareori fac experimente pe tenul meu. Zâmbesc, mă schimonosesc, după o baie cu spumă țin prosopul în cap și mă amuz când întind o mască pe față, mă bucur de orice mic moment.

Zilele trecute, stăteam de vorbă cu o prietenă:

-Rox, tu ești conștientă că noi suntem cumva la jumătatea vieții și că deja ni s-au dus cei mai frumoși ani? De acum nu va mai fi…

Uoi, stop, i-am zis. A trebuit să o opresc. Stai puțin, cum adică ni s-au dus cei mai frumoși ani? Eu sunt de părere că, dimpotrivă, de aici înainte vine cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Pentru că acum avem maturitate, avem experiențe, avem lupte în spate pe care le-am dus cu noi înșine. De aici încolo devenim cu adevărat femei. Și de aici înainte viața ne este mult mai frumoasă :).

***Îmi plac foarte mult conferințele organizate de la TEDx, iar mai jos vă prezint puțin din povestea impresionantă a doamnei Pagu, o femeie în vârstă de 92 de ani, care i-a uimit pe toți pe scena de la TEDxEroilor din Cluj. Îmbrăcată într-un taior negru, cu tocuri în picioare, a povestit cu inima deschisă și plină de amuzament despre lungile ei drumuri prin viață. Elena Pagu a fost de opt ori campioană mondială la atletism. Cred că merită shareuită mai departe. Eu, una, îmi iau exemple astfel de persoane, simple, muncitoare, ambițioase :).

”Nicio realizare din viaţa mea nu mi-a creat aşa o stare euforică; parcă-mi venea să zbor de câte ori am auzit imnul ţării mele, de câte ori am m-am înfăşurat în drapelul ţării mele, de câte ori am auzit mii de aplauze ale oamenilor veniţi de pe întreg globul şi numele ţării mele scandat: «Romania! Romania!». Şi cârduri de oameni stând la rând să se fotografieze cu mine. Eu, totuşi, am făcut ceva pentru ţara mea şi asta mă înalţă în însăşi ochii mei. Fraţilor, nu mă mai uit în oglindă, dar să ştiţi: inima nu face riduri!”, a încheiat Elena Pagu, care a impresionat o sală întreagă și nu numai, prin ambiția sa și prin dorința de a câștiga din nou locul I.

Articolul precedent Test de CULTURĂ GENERALĂ: Istorie, geografie și altele
Articolul următor Lecția de română: “troler” sau “troller”?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

  1. Adevărul este că anii noștri nu sunt anii părinților nostri. Suntem mai tineri, pe alocuri puțin mai imaturi. Dar într-o lume în care totul se mișcă atât de repede, acest faimos prag de 30 ani nu reprezintă decât o conștientizare mai mare de sine și asta nu este decât o mica parte din frumosul ce va urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!