AcasăArhivaCover story: Inima nu face riduri! (Elena Pagu)

Cover story: Inima nu face riduri! (Elena Pagu)

Published on

spot_img

Sunt momente, uneori, în care mă privesc îndelung în oglindă. Ok, mint. Să zicem că puțin mai mult, dar un timp îndelungat nu petrec niciodată. Și în acele clipe observ câteva riduri care parcă ieri nu erau. Dacă rădăcina părului a crescut și n-am apucat să mă vopsesc, dau și peste singurul meu fir de păr alb (descoperit de Andreea AICI 😁). Dacă mai analizez un pic, îmi dau seama că este adevărat ce se spune, și anume că o femeie care înaintează în vârstă se observă, prima și prima dată, la gât (și la mâini, dar cel mai rapid partea gâtului iese în evidență). Și atunci mă opresc din analizat și mă apucă joaca în fața oglinzii. Nu fug de adevăr, nu mă dezic de cea care sunt și nu mă feresc să mă privesc. La urma urmei, am doar 32 de ani. Ceea ce nu-i la fel cu vârsta de 62, spre exemplu. Sau, veți vedea mai jos, cu vârsta de 92 :). Așadar, mă uit la mine, dar nici prea mult, că strică 😁. Cum spuneam, încep să mă joc. Adică mă prostesc. Îmi ridic părul coc sau las capul în jos, dau cu niște fixativ, scutur de două ori capul și-l ridic (ca-n filme, gen, dacă aveți imaginație 😅). De machiat mă machiez prea puțin așa că rareori fac experimente pe tenul meu. Zâmbesc, mă schimonosesc, după o baie cu spumă țin prosopul în cap și mă amuz când întind o mască pe față, mă bucur de orice mic moment.

Zilele trecute, stăteam de vorbă cu o prietenă:

-Rox, tu ești conștientă că noi suntem cumva la jumătatea vieții și că deja ni s-au dus cei mai frumoși ani? De acum nu va mai fi…

Uoi, stop, i-am zis. A trebuit să o opresc. Stai puțin, cum adică ni s-au dus cei mai frumoși ani? Eu sunt de părere că, dimpotrivă, de aici înainte vine cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Pentru că acum avem maturitate, avem experiențe, avem lupte în spate pe care le-am dus cu noi înșine. De aici încolo devenim cu adevărat femei. Și de aici înainte viața ne este mult mai frumoasă :).

***Îmi plac foarte mult conferințele organizate de la TEDx, iar mai jos vă prezint puțin din povestea impresionantă a doamnei Pagu, o femeie în vârstă de 92 de ani, care i-a uimit pe toți pe scena de la TEDxEroilor din Cluj. Îmbrăcată într-un taior negru, cu tocuri în picioare, a povestit cu inima deschisă și plină de amuzament despre lungile ei drumuri prin viață. Elena Pagu a fost de opt ori campioană mondială la atletism. Cred că merită shareuită mai departe. Eu, una, îmi iau exemple astfel de persoane, simple, muncitoare, ambițioase :).

”Nicio realizare din viaţa mea nu mi-a creat aşa o stare euforică; parcă-mi venea să zbor de câte ori am auzit imnul ţării mele, de câte ori am m-am înfăşurat în drapelul ţării mele, de câte ori am auzit mii de aplauze ale oamenilor veniţi de pe întreg globul şi numele ţării mele scandat: «Romania! Romania!». Şi cârduri de oameni stând la rând să se fotografieze cu mine. Eu, totuşi, am făcut ceva pentru ţara mea şi asta mă înalţă în însăşi ochii mei. Fraţilor, nu mă mai uit în oglindă, dar să ştiţi: inima nu face riduri!”, a încheiat Elena Pagu, care a impresionat o sală întreagă și nu numai, prin ambiția sa și prin dorința de a câștiga din nou locul I.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Tabara iCarte, iParte ZIUA 3 – Satul Cobor

Iată-ne ajunși în ultima zi din Tabăra iCarte, cea în care ne-am împărțit între...

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....
error: Content is protected !!