AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuCU BICICLETA | Reguli de bune maniere pentru pietoni

CU BICICLETA | Reguli de bune maniere pentru pietoni

Published on

spot_img

Înainte de a scrie acest articol cu privire la bunul simț pe care trebuie să-l aibă pietonii, țin să precizez că eu însămi sunt mai mult pieton. Bicicleta o folosesc de plăcere, când timpul îmi permite să ies la plimbare, iar mașina de nevoie, când am de făcut una-alta prin oraș. Există un bagaj minim de cunoștințe fără de care un biciclist nu are ce să caute pe stradă. Știu că sunt mulți idioți pe două roți, care încurcă restul participanților la trafic pentru că circulă fiecare cum îl taie capul, dar azi fac referire doar la cele întâlnite de mine pe drum în puținele dăți în care ies cu acest vehicul. Și veți înțelege din următoarele de ce mă adresez pietonilor.

***Când trece un biciclist pe lângă tine și îți dă un scurt claxon, fii drăguț/ă și fă-i loc. Nu e vina noastră că nu există prea multe piste amenajate pentru bicicliști. Asta e, trebuie să împărțim trotuarul.

***Prin București nu mă cred la Amsterdam. Și pentru că vorbeam mai devreme de mersul pe trotuar, stați liniștiți că noi o luăm direct pe stradă, cu toate că acolo ar fi doar dreptul conducătorilor auto. Prima dată când m-am urcat pe bicicletă în capitală nici nu îndrăzneam să mă gândesc că voi merge pe lângă mașini. De frică, vă dați seama. Și aici, pietonii încurcă. De ce nu folosesc trotuarul? Doar mă întreb.

***Dacă merg frumos în parc, taman acolo dau peste cupluri. Buei, cât romantism, câtă iubire, n-ai văzut așa ceva! Dar du-o mă, nene, pe bancă! Te-ai găsit să o plimbi fix pe direcția aia pe care mergem noi cu bicicleta! După ce că avem puțin spațiu, mai încurcați și voi. Ok, poate-s ușor răutăcioasă. Și mie îmi plac plimbările prin parc, dar merg prin zona destinată nouă, nu-mi “aterizează” picioarele pe pista amenajată pentru bicicliști.

***Cunoști cuvântul “contrasens”? Este sensul opus celui normal, știi? Păi…, ar fi frumos dacă ai respecta asta. Iar dacă nu-ți plac regulile sau o ții pe-a ta că sunt făcute pentru a fi încălcate, gândește-te la un singur lucru: să ai bun simț nu te costă nimic. Este doar un limbaj simplu al respectului reciproc.

Aș mai avea de zis, dar mă opresc. Doar făcusem un popas. Că mă dor picioarele de la pedalat. Și fundul, că șaua e nepotrivită 😁.

Sursa foto: Pinterest (hm, nu mai bine o schimb cu una direct cu mine 😎?)

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....
error: Content is protected !!