Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu CU BICICLETA | Reguli de bune maniere pentru pietoni

CU BICICLETA | Reguli de bune maniere pentru pietoni

0
CU BICICLETA | Reguli de bune maniere pentru pietoni

Înainte de a scrie acest articol cu privire la bunul simț pe care trebuie să-l aibă pietonii, țin să precizez că eu însămi sunt mai mult pieton. Bicicleta o folosesc de plăcere, când timpul îmi permite să ies la plimbare, iar mașina de nevoie, când am de făcut una-alta prin oraș. Există un bagaj minim de cunoștințe fără de care un biciclist nu are ce să caute pe stradă. Știu că sunt mulți idioți pe două roți, care încurcă restul participanților la trafic pentru că circulă fiecare cum îl taie capul, dar azi fac referire doar la cele întâlnite de mine pe drum în puținele dăți în care ies cu acest vehicul. Și veți înțelege din următoarele de ce mă adresez pietonilor.

***Când trece un biciclist pe lângă tine și îți dă un scurt claxon, fii drăguț/ă și fă-i loc. Nu e vina noastră că nu există prea multe piste amenajate pentru bicicliști. Asta e, trebuie să împărțim trotuarul.

***Prin București nu mă cred la Amsterdam. Și pentru că vorbeam mai devreme de mersul pe trotuar, stați liniștiți că noi o luăm direct pe stradă, cu toate că acolo ar fi doar dreptul conducătorilor auto. Prima dată când m-am urcat pe bicicletă în capitală nici nu îndrăzneam să mă gândesc că voi merge pe lângă mașini. De frică, vă dați seama. Și aici, pietonii încurcă. De ce nu folosesc trotuarul? Doar mă întreb.

***Dacă merg frumos în parc, taman acolo dau peste cupluri. Buei, cât romantism, câtă iubire, n-ai văzut așa ceva! Dar du-o mă, nene, pe bancă! Te-ai găsit să o plimbi fix pe direcția aia pe care mergem noi cu bicicleta! După ce că avem puțin spațiu, mai încurcați și voi. Ok, poate-s ușor răutăcioasă. Și mie îmi plac plimbările prin parc, dar merg prin zona destinată nouă, nu-mi “aterizează” picioarele pe pista amenajată pentru bicicliști.

***Cunoști cuvântul “contrasens”? Este sensul opus celui normal, știi? Păi…, ar fi frumos dacă ai respecta asta. Iar dacă nu-ți plac regulile sau o ții pe-a ta că sunt făcute pentru a fi încălcate, gândește-te la un singur lucru: să ai bun simț nu te costă nimic. Este doar un limbaj simplu al respectului reciproc.

Aș mai avea de zis, dar mă opresc. Doar făcusem un popas. Că mă dor picioarele de la pedalat. Și fundul, că șaua e nepotrivită 😁.

Sursa foto: Pinterest (hm, nu mai bine o schimb cu una direct cu mine 😎?)

Articolul precedent HATERI: Ce a făcut Alina Ceușan și de ce o disprețuiește lumea?
Articolul următor Test de CULTURĂ GENERALĂ: Sunt doar 10 întrebări
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!