AcasăBlogCum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Published on

spot_img

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți 26 de entuziaști ai cărților și aventurii. Acest eveniment a fost o oportunitate unică de a îmbina pasiunea pentru literatură cu explorarea peisajelor pitorești din Sinaia, cu participarea la diverse activități culturale și literare. 

Perioada: 27-30 octombrie 2023
Locație: Vila Camelia, Sinaia
Participanți: 27
Organizator: iCarte, iParte by Roxana Brănișteanu
Parteneri: Vila Camelia, Editura ART, Editura Act și Politon, Heidi Chocolate, I Wood Be, Gramofon Wine, All in Trust, La Jolla Crystals Healing, Logo Cups, Sloop, Vinuri Shop, Hotel Sinaia, Ioana Gamen EventsPplanner, Softrans, Dicție.ro
Foto: Mihai-Tudor Popescu

Workshop-ul de Meditație ghidată cu cristale: Echilibrul Minte-Corp-Suflet

Tabăra noastră a început vineri seară, dar traficul de pe Valea Prahovei nu ne-a adus împreună pe toți, la ora stabilită, așa că mulți au mâncat separat și au ajuns direct la workshop. A fost util pe partea de conexiune, iar Adina Ioana Oancea, care ne-a oferit una dintre cele mai memorabile experiențe: meditație ghidată. Am învățat cum să ne relaxăm și să ne concentrăm asupra cărților într-un mediu armonios, folosind puterea cristalelor pentru a ne elibera de stresul cotidian.

Club de Lectură la romanul „Femei” de Charles Bukowski

Am avut ocazia de a discuta și dezbate romanul „Femei” al lui Charles Bukowski. Această experiență a fost una memorabilă, deoarece am explorat lumea complexă și provocatoare a literaturii, împărtășind impresii și opinii cu ceilalți participanți. Cred că a fost cel mai lung club din istoria cluburilor iCarte, iParte, cu multe păreri pro și contra din partea atât a femeilor, cât și a bărbaților.

Activitatea #citimîmpreună s-a mutat în tren

Un moment special a fost atunci când am citit împreună în tren. Drumul a fost plăcut de la Sinaia la Predeal, călătorind cu Softrans, dar nu putem spune același lucru și despre drumul de întoarcere, de la Predeal la Sinaia, când am călătorit cu CFR, iar călătorii care ocupaseră locurile nu au dorit să le elibereze, deși am avut bilete. Rămânem însă la partea frumoasă a lucrurilor:). Sunetul roților pe șine și priveliștea pitorească ne-au creat un cadru unic pentru a ne pierde între paginile cărților pe care fiecare le-a avut la el.

GALERIE FOTO din tren

SPA la Hotel Sinaia

În tabăra de lectură de la Sinaia am am avut oportunitatea de a ne relaxa într-un SPA de lux la Hotel Sinaia. Fiecare a avut libertatea să meargă în oricare dintre zonele SPA-ului, de la jacuzzi și piscină la saune pentru a ne reîncărca bateriile pentru aventurile culturale ce au urmat. Cei care nu au venit la SPA au ales o plăcută plimbare prin Sinaia, fiind și o zi călduroasă de toamnă.

Atelier de Dicție

Datorită manulalului oferit de Carmen Ivanov de la Dicție.ro am putut face un set de exerciții atât de respirație, cât și de dicție propiu-zisă. Îi mulțumim Biancăi care s-a conectat cu noi prin Zoom și ne-a oferită această experiență interesantă.

GALERIE FOTO de la Atelierul de Dicție

Drumeție: La pas prin Sinaia

Sinaia este un loc încântător și am explorat frumusețea locului în cadrul unei drumeții. de la Vila Camelia am luat-o pe jos, ne-am oprit la mănăstire, apoi în parcul mănăstirii, unde ne-am bucurat de un pat ruginiu de frunze tomnatice, și am continuat plimbarea pe aleea Carmen Sylva, apoi spre Castelul Peleș și Pelișor. Peisajele montane și istoria fascinantă a acestor locuri au adăugat un plus de magie experienței noastre.

GALERIE FOTO din drumeție 

Atelierul de Public Speaking

Atelierul de Public Speaking a fost cel mai emoționant din toată tabăra. Ne-am lăsat liberi să ne exprimăm ideile și gândurile cu încredere și claritate. Această abilitate este esențială atât în viața de zi cu zi, cât și atunci când discutăm despre cărți. În cadrul taberei a avut loc și un concurs, iar câștigătorii au primit câte un set de ceașcă de espresso și farfurie cu logo-ul iCarte, iParte, oferite de Logo Cups, cât și câte o cremă de față de la Crealess Beauty.

GALERIE FOTO de la Atelierul de Public Speaking

 

Blind Date with a Book și multe alte activități literare

O altă activitate literară plăcută a fost „Blind Date with a Book.”, unde fiecare participant a ales o carte înfășurată în hârtie, fără a ști ce se ascunde în spatele ambalajului. Această activitate ne-a ajutat să redescoperim plăcerea lecturii și să explorăm noi autori și genuri. Le mulțumim editurilor ART și Act și Politon pentru toate bijuteriile literare oferite.

Pe parcursul taberei au avut loc numeroase alte activități literare, cum ar fi jocul „AM/N-AM”, dar și board game „Femei contra Bărbați”. Ne-am simțit cu adevărat ca o comunitate de oameni cu aceeași pasiune pentru lectură, literatură și viață.

 

„Dear me” – scrisoare către mine

Ultima activitate din tabără a fost să scriem o scrisoare către noi înșine, pe care o vom recit peste fix un an, adică pe 30 octombrie 2023. Dacă ne vom reîntîlni într-o tabără aniversară, cu atât mai plăcut. Dacă nu, fiecare scrisoare va fi trimisă de mine prin curier către fiecare dintre participanții acestei tabere.

Cazare la Vila Camelia, 4*. Cu prosecco, vin, rom, smoothie și ciocolată de la partenerii taberei

Un loc splendid, unde am fost cazați, am avut mesele și mare parte dintre activități a fost Vila Camelia, ce aparține de Rina Hotels. Un mic dejun copios și mese incluse în prețul taberei, cu deserturi ce ne-au încântat papilele gustative. Mulțumită celor de la Gramophone Wine, Drink Story, Vinuri Shop, Sloop și Heidi nu ne-a lipsit absolut nimic în această tabără.

GALERIE FOTO de la Vila Camelia

Tabăra de Lectură de la Sinaia a fost o experiență cu adevărat unică, care ne-a permis să îmbinăm pasiunea pentru cărți cu aventura și explorarea. Am învățat nu doar să apreciem cuvintele scrise, ci și să le trăim într-un cadru minunat. Dacă sunteți un iubitor al cărților și al aventurii, vă recomand cu căldură să vă alăturați unei astfel de tabere, unde veți descoperi noi povești și veți crea amintiri de neuitat. Următoarea tabără iCarte, iParte va avea loc la Ograda Bunicilor, în județul Gorj.

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...
error: Content is protected !!