Acasă Autori Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

0
Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte, iParte, a fost una cu adevărat memorabilă. Alături de invitați, Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu, Marius Neagu și Dan Jamalț, am avut parte de literatură, artă, muzică și magie.

Eveniment: Books and Wine

Organizator: Roxana Brănișteanu

Invitați: Radu Paraschivescu (ediția I), Sergiu Nedelea și Alin Comșa (ediția a II-a), Ana Cebotari și Ioana Adina Oancea (ediția a III-a), Daniel Zărnescu, Marius Neagu și Florin Piersic Jr (ediția a IV-a)

Local: Uva Wine, Cișmigiu

Parteneri: StoryCraft Publishing, Heidi Chocolate

Data: 17 octombrie, ora 19.00

Muzica: Maria Roxana Șerban (ediția I), Mihnea Crăciunescu (ediția a II-a), Ana Cebotari (ediția a III-a), Dan Jamalț (ediția a IV-a)

Cu invitați speciali de excepție, precum scriitorul Daniel Zarnescu, CEO-ul Școlii de Scris din București, magicianul Marius Neagu, actorul Florin Piersic Jr și muzică live cu Dan Jamalț, seara a adus în centrul atenției cultura și arta sub multiple forme.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Daniel Zarnescu, un maestru al cuvintelor

Daniel Zarnescu, un scriitor apreciat, a fost unul dintre speakerii principali ai evenimentului. Cu o experiență vastă în domeniul literaturii și cu titluri publicate care au captivat cititorii, Zărnescu a adus în fața publicului sa pasiune pentru scris. A vorbit despre procesul de creație, sursele de inspirație și cum să dezvolți un stil propriu în literatură. Aceasta a fost o ocazie unică pentru aspiranții scriitori și pasionați de literatură să învețe de la un expert în domeniu.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Magia în inimile noastre, cu Marius Neagu

Marius Neagu, magician de renume, a adus o notă de mister și uimire la eveniment. Cu iluzii spectaculoase și momente de magie care au lăsat publicul fără cuvinte, el a demonstrat că magia nu se află doar în cărți, ci și în lumea reală. Cu abilități uluitoare și prezentare captivantă, Neagu a creat o atmosferă magică care a completat perfect tematica evenimentului.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Florin Piersic Jr: Un discurs memorabil

Deși venise ca invitat în public, un moment de neuitat a fost și discursul impresionant susținut de actorul Florin Piersic Jr. Cu carisma sa unică și capacitatea de a captiva audiența, el a adus un mesaj profund și inspirațional. A vorbit despre importanța artei în societate și cum actorii pot influența schimbări pozitive în lume. Cu povestiri din propria sa experiență în lumea teatrului și cinematografiei, Piersic Jr a demonstrat puterea cuvintelor și a artei de a conecta oamenii.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Muzică Live cu Dan Jamalț

Muzica live a fost, de asemenea, la înălțime, datorită prestației extraordinare a lui Dan Jamalț. Artistul a ținut publicul în picioare cu muzica și interpretarea captivante. Atmosfera a fost electrică, iar melodiile lui au fost acompaniate de aplauze entuziaste și chiar câteva mișcări de dans din partea publicului.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Jocuri literare interactive

Jocul „Ghicește personajul!” devine tot mai interesant, de la ediție la ediție. Deși el este fost cunoscut din filmul „Ticăloși fără glorie”, nu l-am regăsit jucându-se în nicio activitate literară dintre cele la care am luat parte. L-am jucat într-una dintre taberele de lectură pentru adulți (la Ferma Cobor, în februarie 2023), dar cum acolo sunt multe alte activități și ateliere, nu a mai fost loc să-l introduc și pe acesta. Nu am dorit să se piardă, motiv pentru care îl jucăm în cadrul evenimentelor Books and Wine. Și tare mult ne mai distrăm:).

Fotografii realizate de George Rotărescu

Blind Date with a Book și ciocolată

Două dintre aspectele pozitive ale evenimentului este că avem, de fiecare dată, ciocolată și praline pe masă de la Heidi Chocolate, dar mai ales cărțile de la Blind Date with a Book, care, în majoritatea cazurilor, sunt titluri/citate care li se potrivesc câștigătorilor. Am avut și trei copii care ne-au bucurat seara, prin urmare, și aceștia au primit câte o carte în dar.

Fotografii realizate de George Rotărescu
Fotografii realizate de George Rotărescu

O seară magică și literară de excepție

A patra ediție Books and Wine by iCarte, iParte a fost o seară de neuitat, care a adus împreună literatura, magia și discursurile impresionante. Invitații speciali, precum Daniel Zarnescu, Marius Neagu și Florin Piersic Jr, au adus o valoare inestimabilă evenimentului, oferind o perspectivă diversificată asupra culturii și artei. Această ediție a reușit să aducă împreună iubitorii de literatură, magie și teatru, creând o experiență unică și memorabilă pentru toți participanții.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Books and Wine by iCarte, iParte revine cu o ediție specială de Crăciun

Ediția a V-a va avea loc în ultima lună din 2023, mai exact pe 19 decembrie. Va fi o ediție specială înainte de Crăciun, cu muzică live, în care Maria Roxana Șerban pregătește o serie de colinde pe care le vom cânta împreună. Revin cu detalii despre cine va fi speaker la această ultimă ediție din acest an. Vă puteți înscrie la office@roxanab.ro.

GALERIE FOTO, realiată de George Rotărescu

Articolul precedent Books and Wine: O seară de poveste în București
Articolul următor Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!