Acasă Educatie Descopera Cum am scăpat de dependența de machiaj

Cum am scăpat de dependența de machiaj

0
Cum am scăpat de dependența de machiaj
sursa foto: media.cntraveler.com

V-am povestit acum ceva timp despre dependența mea de fumat și am vorbit și despre dependența de alcool. Astăzi am să vă spun despre o altă dependență cu care m-am luptat ani buni. Dependența de machiaj. Sunt foarte multe femei în situația în care am fost eu și consider demn de știut că machiajul este la fel de dăunător ca și tutunul.

Creierul nostru este ușor manipulabil și mai ales de noi înșine, în mod inconștient ajungem să fim prada dependențelor de tot soiul, din dorința de a ne ascunde de noi, de a părea altcineva. De când am intrat la pubertate am avut foarte multe probleme cu tenul și am încercat să ascund asta. Am luat zeci de tratamente și am fost consultată de foarte mulți medici dermatologi în speranța că voi reuși să scap de acneea oribilă care mă chinuia.

La un moment dat am cedat și am considerat că toate sunt în zadar așa că, dacă nu am putut să-mi tratez problema de sănătate, am decis să o ascund, sub fond de ten, corectoare, pudră și altele de acest gen. Cred ca nici nu mai este nevoie să mai spun că am căutat produsele de cea mai bună calitate, cu cea mai bună acoperire. La început nu mă machiam zilnic, ci doar când ieșeam în oraș, apoi a devenit obișnuință. Astfel că, în fiecare dimineață, înainte să plec la școală obișnuiam să aplic bază pentru machiaj, fond de ten, pudră, bronzer, blush, creion dermatograf, rimel și lista poate continua. Și, uite așa, îmi făceam un make-up complet zilnic. Am avut chiar o perioadă în care mă jenam să ies din casă nemachiată chiar și până la magazinul din colț.

Am realizat ulterior ca acest tip de produse afectează foarte mult pielea feței și am aflat chiar că, tenului îi trebuie cel puțin șase săptămâni pentru a se reface după un singur machiaj, ceea ce însemnă un adevărat dezastru pentru tenul cuiva care se machiază zilnic. Am decis să spun „stop” într-o zi, venindu-mi în ajutor chiar un medic dermatolog, prieten de familie, cu o încurajare motivațională. Din ziua aceea am reușit să ies nemachiată, fără să mai am vreo problemă de încredere de sine.

Mesajul meu este să nu vă lăsați păcălite de frumusețea exterioară aparentă. Oricum un bărbat vede și nu apreciază o femeie dependentă de make-up. Machiajul este pentru evenimente speciale. Fii naturală, fii tu! Ești frumoasă așa cum ești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!