Acasă Educatie Sanatate De ce e bine să dormi dezbrăcată?

De ce e bine să dormi dezbrăcată?

0
De ce e bine să dormi dezbrăcată?
Sursa foto: bet.com
Puţini sunt aceia care suportă să doarmă goi. La fel cum puţini sunt aceia care preferă să nu poarte lenjerie intimă nici măcar în timpul zilei, indiferent ce haine ar purta. Poate părea ciudat la început, inconfortabil, însă cu timpul te poţi obişnui, la fel ca şi cu oricare alt lucru, dacă îţi propui.
Mi-a plăcut întotdeauna să încep cu ce e mai bun, aşa că am să vorbesc puţin despre beneficiile pe care le aduce costumul Evei, şi anume… sexul. Cum ar fi să te trezeşti în fiecare dimineaţă alături de omul pe care îl iubeşti şi să fiţi amândoi dezbrăcaţi? Piele pe piele, ca să zic aşa J. Asta va creşte oxitocina, hormonul dragostei şi al ataşamentului. Există chiar studii care arată că 57% dintre relaţiile care dorm în ăielea goală sunt mai satisfăcute de relaţia lor actuală.
Apoi, tot dezbrăcaţi, puteţi avea un somn liniştit. Organismul nostru are nevoie să-şi scadă temperatura corpului cu 0,5 grade.  Potrivit dr. Chris Idzikowski, director la Edinburgh Sleep Centre, „temperatura corpului atinge un vârf la ora 11 seara şi ajunge la cel mai mic nivel la ora patru dimineaţa”.  Ştiu că e bine în pijamale groase, dar cercetătorii ştiu ei ce spun.

Scapi de insomnie

De regulă, persoanele care au mâinile şi picioarele în permanenţă reci suferă de insomnie (eu, una, chiar am problema asta; chiar şi vara, extremităţile sunt reci, idiferent de câte grade sunt în casă ori afară). Este bine să laşi corpul cât mai liber, fără a pune cele mai multe şi groase haine pe tine (aşa cum fac eu, care stau cu şosete groase până simt că mă ia somnul).

Arderea grăsimilor

Cine ar fi crezut că, dacă dormi fără haine, poţi să slăbeşti? Dacă laşi abdomenul peste noapte să „respire”, fără nicio bluză, fără nicio pijama, nu mai ai nevoie de dietă. Grăsimile se vor arde pur şi simplu!
De asemenea, dormitul în pielea goală reduce riscul infecţiilor. Evitând transpiraţia, umezeala şi căldura (desigur, nu mă refer la prima parte a articolului, unde vorbeam de „piele pe piele” J ), ai şanse mai mari să nu te alegi cu infecţii genitale.
 Să dormi dezbrăcat îţi poate da mai multă energie a doua zi, să fii mai productiv şi mai proaspăt. Atât confortul fizic, cât şi cel psihic se îmbunătăţesc. Oferă-ţi, aşadar, un somn odihnitor!
Articolul precedent Din bucătăria franceză: Potage Parmentier
Articolul următor Piramida nevoilor sau cum să-ți cunoști prioritățile
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!