Acasă Moda Domnișorică, ai început școala? Iată cum ar trebui să te îmbraci!

Domnișorică, ai început școala? Iată cum ar trebui să te îmbraci!

0
Domnișorică, ai început școala? Iată cum ar trebui să te îmbraci!
Sursa foto: pinterest.com

Moda nebună a fost inventată de Mary Quant, cea care a început să croiască haine pentru tineret prin anii ’60, haine ce au revenit în zilele noastre. Foarte frumoase, nimic de zis, numai că scopul ei era „de a îmbrăca femeile astfel încât bărbații să fie provocați a le strânge în brațe”. Iar câna fost întrebată care este scopul modei, răspunsul ei a fost promt: „Sexul”. Aceasta a fost Quant. Făcea haine cu care șoca. Iar tinerele de azi adoră să șocheze.

Ehee, și a venit școala! Mare bucurie era pentru mine atunci când eram copil, pentru că urma să port hăinuțe noi :). Toți ne uitam unii la alții, care ce și-a cumpărat. Asta întâmplându-se după ce s-a scos uniforma. Doamne, ce frumos era cu uniformă! Cât mi-ar plăcea să fie din nou obligatoriu de purtat. Chiar și la liceu. Ca în „Rebelde”, pentru cine își amintește.

Cred că lucrurile sunt neschimbate, în sensul că, și astăzi, școlarii și liceenii se fălesc cu haine noi atunci când încep școala. Ceea ce este trist este faptul că adolescenții au impresia că liceul este precum un loc de muncă, nicidecum o școală (iar acel loc de muncă nu este văzut precum un job la birou, pentru că n-am văzut pe nimeni îmbrăcat office).

Voiam să pun poze cu îmbrăcăminte. Dar o să dau doar câteva exemple despre cum cred că ar trebui să se îmbrace o tânără care a început liceul. Jeansul rămâne preferat. Ideal ar fi să nu aibă tăieturi, ci să fie cât mai simplu. Un hanorac, o cămașă, o bluziță, orice poți asorta la blugi. Adidașii și balerinii sunt cei mai accesibili. Iar pentru că toama o să-și intre în curând în drepturi, iar soarele acesta minunat va dispărea de pe cerul senin, balerinii vor fi înlocuiți cu ghetuțe. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

…Prima zi de școală. Ieri am fost la shopping. Și mă gândeam la ziua de azi ca și cum aș fi început și eu școala. În fiecare zi, se întâmplă să analizez oamenii din jurul meu, în mijloacele de transport în comun sau pe stradă, dar azi mi-au sărit în ochi numai copiii și liceenii. Nu am văzut nici măcar un singur ghiozdan la adolescenți. Și știu că programa școlară e destul de încărcată. Mă întreb unde își pun cărțile…

Articolul precedent Zodiile care știu cel mai bine să mintă
Articolul următor Modificările pe care le suferă metabolismul
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!