AcasăModaDomnișorică, ai început școala? Iată cum ar trebui să te îmbraci!

Domnișorică, ai început școala? Iată cum ar trebui să te îmbraci!

Published on

spot_img

Moda nebună a fost inventată de Mary Quant, cea care a început să croiască haine pentru tineret prin anii ’60, haine ce au revenit în zilele noastre. Foarte frumoase, nimic de zis, numai că scopul ei era „de a îmbrăca femeile astfel încât bărbații să fie provocați a le strânge în brațe”. Iar câna fost întrebată care este scopul modei, răspunsul ei a fost promt: „Sexul”. Aceasta a fost Quant. Făcea haine cu care șoca. Iar tinerele de azi adoră să șocheze.

Ehee, și a venit școala! Mare bucurie era pentru mine atunci când eram copil, pentru că urma să port hăinuțe noi :). Toți ne uitam unii la alții, care ce și-a cumpărat. Asta întâmplându-se după ce s-a scos uniforma. Doamne, ce frumos era cu uniformă! Cât mi-ar plăcea să fie din nou obligatoriu de purtat. Chiar și la liceu. Ca în „Rebelde”, pentru cine își amintește.

Cred că lucrurile sunt neschimbate, în sensul că, și astăzi, școlarii și liceenii se fălesc cu haine noi atunci când încep școala. Ceea ce este trist este faptul că adolescenții au impresia că liceul este precum un loc de muncă, nicidecum o școală (iar acel loc de muncă nu este văzut precum un job la birou, pentru că n-am văzut pe nimeni îmbrăcat office).

Voiam să pun poze cu îmbrăcăminte. Dar o să dau doar câteva exemple despre cum cred că ar trebui să se îmbrace o tânără care a început liceul. Jeansul rămâne preferat. Ideal ar fi să nu aibă tăieturi, ci să fie cât mai simplu. Un hanorac, o cămașă, o bluziță, orice poți asorta la blugi. Adidașii și balerinii sunt cei mai accesibili. Iar pentru că toama o să-și intre în curând în drepturi, iar soarele acesta minunat va dispărea de pe cerul senin, balerinii vor fi înlocuiți cu ghetuțe. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

…Prima zi de școală. Ieri am fost la shopping. Și mă gândeam la ziua de azi ca și cum aș fi început și eu școala. În fiecare zi, se întâmplă să analizez oamenii din jurul meu, în mijloacele de transport în comun sau pe stradă, dar azi mi-au sărit în ochi numai copiii și liceenii. Nu am văzut nici măcar un singur ghiozdan la adolescenți. Și știu că programa școlară e destul de încărcată. Mă întreb unde își pun cărțile…

Ultimele Articole

YOGA and BOOKS by iCarte, iParte: O zi de relaxare și cultură în natură

Yoga and Books este un concept unic în România și a apărut, la fel...

YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună

YARD SALE iCarte, iParte vine la voi în scurt timp, aducând scriitori, cititori și...

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

More like this

Tabara iCarte, iParte: ZIUA 2 – La pas prin Ferma Cobor

A doua zi din Tabăra iCarte, iParte a fost la pas prin Ferma Cobor....

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...
error: Content is protected !!