Acasă Descopera Cultura generala Modificările pe care le suferă metabolismul

Modificările pe care le suferă metabolismul

0
Modificările pe care le suferă metabolismul
Sursa foto: pericoach.com

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul începe să se confrunte cu diverse modificări, inclusiv asupra metabolismului. Când metabolismul încetinește, în corp au loc multe schimbări și acestea sunt cele care accelerează procesul de îmbătrânire.

Află ce se întâmplă în organism pe măsură ce îmbătrânești:

La 20 de ani

Metabolismul este mult mai activ când suntem tineri. Deși consumul de calorii este ridicat, corpul poate arde grăsimile fără a ne îngrășa. Când avem 20 de ani, energia și metabolismul sunt la același nivel.

La 30 de ani

Aceasta este vârsta când organismul se schimbă foarte mult. După ce împlinești 30 de ani, metabolismul se modifică, încetinind din ce în ce mai mult. Când metabolismul încetinește, multe funcții din organism tind să-și îndeplinească mai greu rolul. Rata la care sistemul digestiv poate digera alimentele și arde grăsimile scade. De asemenea, după 30 de ani, este nevoie să lucrezi mai mult corpul pentru a se menține în formă masa musculară.

La 40 de ani

Metabolismul încetinește drastic până ajunge la 40 de ani. Chiar și nivelurile hormonale pot să scadă. La femei, ciclurile pot fi diferite, iar la bărbați nivelul testosteronului scade. În plus, până la 45 de ani, sistemul muscular începe și el să își piardă din putere. Este greu să menții masa musculară tonificată chiar dacă faci antrenament fizic.

La 50 de ani

Femeile ajung la această vârstă la menopauză. În plus, aceasta este perioada în care se produce îngrășarea. La bărbați, pierderea masei musculare devine vizibilă și oboseala devine obișnuită. Pe măsură ce metabolismul încetinește, acumularea de grăsimi crește. De fapt, după 50 de ani este recomandat să ai o dietă echilibrată și pe bază de multe legume și fructe.

Ce trebuie să faci în acest sens?

Pe măsură ce metabolismul încetinește cu fiecare an care trece, este mai bine să fii activă fizic și să mănânci alimente care fac bine sănătății.
Include în alimentație mai multe proteine, bea suficient de multă apă, dormi suficient de mult, practică exerciții fizice în mod regulat și, de asemenea, încearcă să faci față schimbărilor care apar la nivelul organismului. În plus, adresează-te medicului și încearcă să rămâi în formă pe măsură ce îmbătrânești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!