Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Acasă Retete Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

0
Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze
File de somon la grătar

Sunt una dintre cele mai pofticioase făpturi de pe planetă și apreciez foarte mult mâncarea bine gătită, însă dacă nu arată bine nu-mi vine să mănânc. Cincizeci la sută contează aspectul farfuriei.

Nu mănânc chestii super sofisticate, dar îmi place, în general, să mi le gătesc singură sau să mi le gătească mama, pentru că am o reală problemă dacă nu știu în ce condiții a fost preparată mâncarea.

Mama zice mereu că o mâncare cu un gust bun și gătită de cineva care a pus suflet în ea trebuie să aibă „față”. Adică să fie frumos colorată, bogată în legume sau frumos rumenită, în funcție de ce ai în farfurie. În poza aceasta am pregătit file de somon la grătar, peștele meu preferat, pe care l-am pus alături de ceva colorat ca să mănânc mai cu poftă.

Până și ciorbele drese cu smântână au culoare, în sensul că pun ardei roșu tăiat lung și subțire și morcov rondele. Îmi place să mănânc alimentele, de orice fel, tăiate subțire, altfel, pur și simplu, nu pot să le apropii de gură.

Și carnea trebuie să arate bine

Sunt o mare fană a cărnii, însă gustul ei trebuie potențat cu mirodenii altfel mie mi se pare fără gust și fără aspect. Sunt de părere că o carne înainte să fie gătită trebuie condimentată, măcar cu minimul de sare și piper. Ah, că tot veni vorba de piper, îl ador, dar am ales să îl înlocuiesc, mai nou, cu un ardei foarte iute, pe care l-am crescut chiar eu pe balcon și apoi l-am uscat și mărunțit, pentru că îmi plac mult mâncărurile picante.

Recunosc că nu tot ceea ce mănânc este sănătos. Evident că toți ne dorim să avem o alimentație perfectă, însă pe mine mă cam înving poftele. Astfel că destul de des mănânc diverse alimente pane, frumos rumenite în ulei închis, pe care, desigur le așez frumos pe farfurie alături de ceva crud care să-mi încânte ochii.

Atunci când gătești ceva, aranjează-l frumos în farfurie și chiar dacă nu va avea un gust deosebit, musafirii tăi nu vor pune preț pe asta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!