Acasă Retete Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

0
Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze
File de somon la grătar

Sunt una dintre cele mai pofticioase făpturi de pe planetă și apreciez foarte mult mâncarea bine gătită, însă dacă nu arată bine nu-mi vine să mănânc. Cincizeci la sută contează aspectul farfuriei.

Nu mănânc chestii super sofisticate, dar îmi place, în general, să mi le gătesc singură sau să mi le gătească mama, pentru că am o reală problemă dacă nu știu în ce condiții a fost preparată mâncarea.

Mama zice mereu că o mâncare cu un gust bun și gătită de cineva care a pus suflet în ea trebuie să aibă „față”. Adică să fie frumos colorată, bogată în legume sau frumos rumenită, în funcție de ce ai în farfurie. În poza aceasta am pregătit file de somon la grătar, peștele meu preferat, pe care l-am pus alături de ceva colorat ca să mănânc mai cu poftă.

Până și ciorbele drese cu smântână au culoare, în sensul că pun ardei roșu tăiat lung și subțire și morcov rondele. Îmi place să mănânc alimentele, de orice fel, tăiate subțire, altfel, pur și simplu, nu pot să le apropii de gură.

Și carnea trebuie să arate bine

Sunt o mare fană a cărnii, însă gustul ei trebuie potențat cu mirodenii altfel mie mi se pare fără gust și fără aspect. Sunt de părere că o carne înainte să fie gătită trebuie condimentată, măcar cu minimul de sare și piper. Ah, că tot veni vorba de piper, îl ador, dar am ales să îl înlocuiesc, mai nou, cu un ardei foarte iute, pe care l-am crescut chiar eu pe balcon și apoi l-am uscat și mărunțit, pentru că îmi plac mult mâncărurile picante.

Recunosc că nu tot ceea ce mănânc este sănătos. Evident că toți ne dorim să avem o alimentație perfectă, însă pe mine mă cam înving poftele. Astfel că destul de des mănânc diverse alimente pane, frumos rumenite în ulei închis, pe care, desigur le așez frumos pe farfurie alături de ceva crud care să-mi încânte ochii.

Atunci când gătești ceva, aranjează-l frumos în farfurie și chiar dacă nu va avea un gust deosebit, musafirii tăi nu vor pune preț pe asta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!