AcasăReteteFarfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

Farfuria trebuie să arate ca un tablou ca să mă tenteze

Published on

spot_img

Sunt una dintre cele mai pofticioase făpturi de pe planetă și apreciez foarte mult mâncarea bine gătită, însă dacă nu arată bine nu-mi vine să mănânc. Cincizeci la sută contează aspectul farfuriei.

Nu mănânc chestii super sofisticate, dar îmi place, în general, să mi le gătesc singură sau să mi le gătească mama, pentru că am o reală problemă dacă nu știu în ce condiții a fost preparată mâncarea.

Mama zice mereu că o mâncare cu un gust bun și gătită de cineva care a pus suflet în ea trebuie să aibă „față”. Adică să fie frumos colorată, bogată în legume sau frumos rumenită, în funcție de ce ai în farfurie. În poza aceasta am pregătit file de somon la grătar, peștele meu preferat, pe care l-am pus alături de ceva colorat ca să mănânc mai cu poftă.

Până și ciorbele drese cu smântână au culoare, în sensul că pun ardei roșu tăiat lung și subțire și morcov rondele. Îmi place să mănânc alimentele, de orice fel, tăiate subțire, altfel, pur și simplu, nu pot să le apropii de gură.

Și carnea trebuie să arate bine

Sunt o mare fană a cărnii, însă gustul ei trebuie potențat cu mirodenii altfel mie mi se pare fără gust și fără aspect. Sunt de părere că o carne înainte să fie gătită trebuie condimentată, măcar cu minimul de sare și piper. Ah, că tot veni vorba de piper, îl ador, dar am ales să îl înlocuiesc, mai nou, cu un ardei foarte iute, pe care l-am crescut chiar eu pe balcon și apoi l-am uscat și mărunțit, pentru că îmi plac mult mâncărurile picante.

Recunosc că nu tot ceea ce mănânc este sănătos. Evident că toți ne dorim să avem o alimentație perfectă, însă pe mine mă cam înving poftele. Astfel că destul de des mănânc diverse alimente pane, frumos rumenite în ulei închis, pe care, desigur le așez frumos pe farfurie alături de ceva crud care să-mi încânte ochii.

Atunci când gătești ceva, aranjează-l frumos în farfurie și chiar dacă nu va avea un gust deosebit, musafirii tăi nu vor pune preț pe asta.

 

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Desertul preferat al lui Ludovic al XIV-lea: Portocale învelite în caramel

Curtea Regală a Franței a fost întotdeauna cunoscută în toată Europa pentru excese, îndeosebi...

“Desfrâu” culinar: Mâncare chinezească cu soia și ciuperci

Mi-am propus să mănânc cât mai multă soia. Toată săptămâna următoare îndeosebi. Nu am...

Ce mâncăm duminica? Cea mai bună rețetă cu spanac

Pe cât este de sănătos, pe atât de mult îmi displace spanacul. Cel puțin...
error: Content is protected !!