Acasă TOP Femeile conduc mai bine decât bărbații! Nu o spun eu, o spun statisticile!

Femeile conduc mai bine decât bărbații! Nu o spun eu, o spun statisticile!

0
Femeile conduc mai bine decât bărbații! Nu o spun eu, o spun statisticile!
Sursa foto: huffpost.com

Am auzit de atâtea ori expresia „femeile la volan, o adevărată catastrofă”, încât, zilele trecute, când am fost oprită pentru viteză (da, eu conduc mai agresiv), l-am întrebat pe domnul polițist cum să treaba. Concluzia domnului în uniformă nu va fi pe placul bărbaților, cel mai probabil. Potrivit statisticilor Poliției Rutiere, cele mai multe accidente sunt provocate de băbați, dragi șoferi!

Există diferențe de comportament între bărbați și femei, e o certitudine, așa cum există moduri diferite de șofat (mai agresiv, mai lent, ca la carte sau ignorând resticțiile). Faptul că femeile se orientează mai greu în spațiu este o altă realitate, eu sunt cel mai bun exemplu. Dacă merg pentru prima dată într-un loc, indiferent unde, iau în calcul o oră în plus, pentru a ști sigur că ajung atunci când trebuie. Altfel, conduc foarte bine, nu o spun eu, ci faptul că nu am avut niciun accident în nouă ani de șofat, doar amenzi, multe amenzi pentru un condus mai agresiv, recunosc.

Revenind la subiectul general, este devărat că mintea bărbatului este mai simplă și mai atent structurată, tocmai de aceea concentrarea este mai mare și șansele să nu finalizeze un lucru, în cele mai bune condiții, sunt mari. Femeile însă, se pot concentra pe mai multe lucruri odată, pot avea mai multe acțiuni în același timp, motiv pentru care, rezultatele nu sunt dintre cele mai bune, per total.

Unele femei chiar sunt „praf” la volan!

Și cum spuneam, domnul în uniformă mi-a confirmt ceea ce bănuiam deja: bărbații sunt de trei ori mai predispuși la amenzi, din cauza piciorului care alunecă pe accelerație mai tare decât ar trebui. Aici intră și atenția mai puțin sporită, tocmai pentru că există o siguranță de sine, ca șofer, care îi poate înșela de multe ori.

Eu conduc agresiv, așa cum recunoșteam mai sus. Merg pe linia de tramvai, intru în refugiul pentru pietoni, am mai trecut și pe roșu, dar nu am produs niciun accident, niciodată. Mi-am luat amenzi, în schimb, destule, cele mai multe pentru viteză. Deci, nu cred că agresivitatea stă la baza incidentelor în trafic, ci neatenția.

Și ca să fiu sinceră până la capăt, sunt și femei „praf” la volan, atât de praf, încât le dau dreptate celor care ne apostrofează, dar nu sunt de acord cu generalizarea. Nu e vina mea și nici a ta că domnișoara a luat permisul altfel decât l-am luat noi sau că, pur și simplu, șofatul nu este pentru ea. Sunt femei care nu sunt doar șoferi, ci conduc mai bine decât mulți dintre voi, domnilor și ar trebui să recunoșteți asta public, nu doar în sinea voastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!