Acasă Filme Filmul de weekend: Vacanța

Filmul de weekend: Vacanța

1
Filmul de weekend: Vacanța

E weekend și e film. Și e ”Vacanța”. Ar fi de văzut mai mult în doi, cu mâinile încleștate eventual, cu picioarele încolăcite, ea pe pieptul lui din când în când. Dar nu neapărat. Merge și între prietene :).

“Pentru unii, destul de inexplicabil… dragostea se stinge. Pentru alții, dragostea e pur și simplu pierdută. Dar atunci, desigur, dragostea poate fi și găsită. Chiar dacă numai pentru o noapte. Și apoi mai e un alt fel de dragoste. Cel mai crud fel. Cel care aproape își omoară victimele. Se numește dragoste neîmpărtășită. Iar în asta sunt expertă”.

Mă rog, nu eu. Eu n-am trăit iubiri neîmpărtășite 😁. Ah, ba da. M-am cam îndrăgostit de Jude Law în filmul ăsta. N-ai cum. E prea șarmant, frumos, seducător, gentleman. Are ochii ăia frumoși rău. Te cucerește instant.

Ok, să vorbim de film 🙈.

Că tot vine luna sărbătorilor, am zis să vă aduc mai devreme într-acolo – nu că nu ar fi făcut-o până acum toate supermarketurile sau site-urile cu oferte de Crăciun și de Revelion – și fac asta cu un film bun. Bun pentru cine vrea comedie romantică. La pătrat chiar. Altfel, s-ar putea să dați în diabet :D. Glumesc, nu e genul acela de film siropos, adică nu depășește nicio limită.

“Cred că mă gândesc la dragoste mai mult decât ar trebui. Sunt mereu uimită de simpla sa putere de a ne schimba și defini viețile”.

Subiectul filmului

Titlul acesta, ”Vacanța”, nu e tocmai pe placul meu. Filmul este despre relații, despre singurătate, despre bărbatul ideal și chestii d-astea complicate de viață :D. Oricât de nelalocul lui ar părea și aproape imposibil să se petreacă lucrurile astfel în realitate, două femei tinere, frumoase – una din Anglia, cealaltă din SUA – decid să facă schimb de case pentru două săptămâni. Amanda (superba Cameron Diaz de care cred că îmi va plăcea și când va avea 80 de ani, dacă va mai juca), realizatoare de trailere pentru filme, și Iris (Kate Winslet, care joacă minunat), jurnalistă la ”The Telegraph”. Prima își părăsește iubitul imediat ce acesta recunoaște că a înșelat-o, iar a doua plânge continuu pentru că, după trei ani în care îl iubea la nebuni pe un bărbat ce o înșelase, el se căsătorește cu respectiva.

Iar de aici să te ții, pentru că filmul are niște scene cu adevărat amuzante și bune. Și pentru că, la naiba, ce este o femeie pe pământul ăsta fără bărbat, ca prin minune apar doi bărbați în viețile celor două. Unul dintre bărbați este superb, am zis deja mai sus de el, cel de-al doilea un pic enervant cu moaca lui, dar se face plăcut prin carismă și prin faptul că e cunoscut din alte filme.

De final ce să vă zic? E ca-n filme. Adică iubire și fericire cât cuprinde, dar nu știm dacă cele două cupluri ar ramane împreună și după acest final.

Bugetul filmul

Nu a fost deloc mic. Față de alte filme care au un buget de 30-50 de milioane de dolari, la ”The Holiday” a fost de 85 de milioane de dolari. Sigur, și numele actorilor au fost mari. Filmul a fost scris și regizat de Nancy Meyers, aceeași producătoarea a peliculei ”Ce-și doresc femeile”, dacă l-ați vizionat.

Articolul precedent GALERIE FOTO | Fuste croite la ceas de seară
Articolul următor VLOG | Test de cultură generală din literatura română
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!