Acasă Arhiva Recenzie: Jack Spintecatorul. Crimele din Whitechapel (Anchetele lui Audrey Rose #1)

Recenzie: Jack Spintecatorul. Crimele din Whitechapel (Anchetele lui Audrey Rose #1)

1
Recenzie: Jack Spintecatorul. Crimele din Whitechapel (Anchetele lui Audrey Rose #1)

Audrey Rose trăiește într-o societate austeră ce încearcă să o transforme într-o doamnă, face parte dintr-o familie înstărită cu multe relații, însă fascinația tinerei pentru medicina legală și pentru cadavre este nemaiîntâlnită. Cum ea își dorește să ajungă un viitor patolog, Audrey Rose se strecoară în laboratorul unchiului său, Jonathan, și îl ajută cu diferitele autopsii.

Titlu: Jack Spintecatorul. Crimele din Whitechapel (Anchetele lui Audrey Rose #1)

Autor: Kerri Maniscalco

Gen: Mister, thriller, dramă

Problemele din familia lui Audrey o fac pe aceasta să se ascund în laboratorului unchiului ei, c să poate scăpa de nebunia tatălui său. Mama lui Rose a murit, când fata avea 12 ani, de scarlatină, Johnatan a fost doctorul care a tratat-o, iar tatăl ei nu a putut să treacă peste durere, iar acum își îneacă amarul în alcool. Fratele lui Audrey, Nathaniel, este singurul care poate să-l suporte și să-l înțeleagă pe lord.

Audrey face cunoștință cu Thomas Cresswell, ucenicul unchiului său cu care împărtășește aceeași pasiune față de medicina legală. Thomas este arogant, cu un zâmbet pe buze și cu o capacitate de deducție rar întâlnită și reușește să o facă curioasă în priviința lui încă de la prima întâlnire.

Jack the Ripper | Audrey rose, Fallen london, Jack

Jack Spintecătorul, a reușit să sădească teamă în sufletul locuitorilor din Whitechapel prin cruzimea crimelor pe care le comite. Trupurile victimelor, care erau femei de moravuri ușoare, erau mutilate cu priceperea unui chirurg, erau despicate pentru a li se sustrage o parte din organe. Au existat nenumărați suspecți și zeci de piste, însă poliția un știe ce drum să urmeze.

wenyige8216 8"x12" Ripper Street Sign -Metal Wall Sign Plaque Art ...

Audrey descoperă că victimele atacurilor erau legate de familia ei și pornește o anchetă pe cont propriu ca să descopere identitatea criminalului care a speriat Londra. Împreună cu Thomas, pornesc în căutarea indiciilor care să îi ajute să prindă asasinul.

Deși bănuiam identitatea lui Jack, nu am reușit să-mi dau seama care era motivul pentru care comitea crimele.

Jack Spintecătorul este un roman întunecat cu foarte multe detalii macabre, dar așa trebuie să fie, ținând cont de subiectul ales. Nu ai cum să îl faci pe Jack sau crimele sale să fie mai puțin fioroase.

În realitate, Jack “The Ripper” a fost un criminal în serie ce a terorizat zona Whitechapel din Londra din toamna anului 1888, până la începutul anului 1891. Victimele erau prostituate, iar cadavrele le erau mutilate și unele organe lipseau. Modul în care erau torturate victímele i-a determinat pe polițiști să considere că asasinul avea cunoștințe de medicina sau chirurgie. Istoricii consideră că sunt mult mai multe crime comise de Jack, în afara celor cinci care i-au fost atribuite oficial.

Teoriile există și ele. Preferata mea este aceea că, după comiterea crimelor de la Londra, Jack s-a urcat pe vapor și a plecat la Chicago, unde a devenit H.H.Holmes, primul criminal în serie american, căruia i s-au atribuit 27 de crime (numărul oficial poate să depașească 200).

Acum că Audrey a reușit să rezolve cazul, tatăl ei a fost de acord să o lase să practice medicina, iar pentru asta a decis să o trimită la studii la o școală de profil prestigioasă… în Romania. Aici, ea va fi pe urmele legendarului Conte Dracula.

Anchetele lui Audrey Rose Vol. 2 Dracula. Pe urmele printului ...Lectură plăcută!

Articolul precedent Test de cultură generală la LITERATURĂ: Facem 10/10?
Articolul următor BLACK FRIDAY la cărți! Prinde reducerile de acum!
Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!