Acasă Arhiva Recenzie: Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (Anchetele lui Audrey Rose #2)

Recenzie: Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (Anchetele lui Audrey Rose #2)

0
Recenzie: Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (Anchetele lui Audrey Rose #2)

Aveam așteptări atât de mari de la această carte, mai ales după ce am citit primul volum, care mi-a plăcut la nebunie (recenzia aici). Povestea pe scurt, Audrey Rose adoră medicina legală, iubește să dezlege crime, iar acțiunea romanului se petrece în România, la Castelul Bran.

Pare combinația perfectă, nu-i așa?

Titlu: Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (Anchetele lui Audrey Rose #2)

Autor: Kerri Maniscalco

Gen: Crime, thriller

VAMPIRE DRACULA Cartoon CARDBOARD CUTOUT Standup Standee Kid's ...

Al doilea volum al seriei este o carte care promite multe, dar la final nu transmite nimic. Sinopsisul pare genial, doar că romanul este mai mult o descriere a problemelor existențiale pe care le are Audrey. Protagonista mi s-a părut un personaj detestabil, care pare să se afle într-o continua dramă ce pare să nu se mai sfârșească.

Thomas a fost transformat într-un adolescent afemeiat și lipsit de personalitate, a cărei unică ocupație este să flirteze cu Audrey și pe care să o mai enerveze, din când în când, cu mișcările lui cavalerești.

Nu-mi pot imagina cum cineva, în special o persoană din România poate iubi această carte. Teoretic, autoarea s-a documentat foarte bine cu privire la România și perioada istorică pe care o prezintă, însă mie un mi s-a părut asta, căci romanul se bazează pe stereotipuri. Pe lângă exagerările pe care le face legat de Vlad Țepeș și trasul în țeapă, există multe descrieri jignitoare la adresa Familiei Regale.

Plotul s-a mișcat încet, descrierile au fost mult prea lungi pentru gustul meu, iar singura parte buna a fost misterul și cazurile. Mi-a plăcut cum a îmbinat istoria “tragică” a României, cu istoria la fel de neagră a Ungariei.

Pin auf Куклы

#SpoilerAlert

Ajungând în România la Castelul Bran pentru a da examenul cares ă îi asigure local la Institutul de Criminalistică și Medicină Legală, Audrey dă peste un șir de crime care îi fac pe superstițioși să creadă că Dracula s-a întors. Thomas (care se pare că este ultimul urmaș a lui Vlad Țepeș – pe parte maternă) încearcă să o ajute pe Audrey să elucideze misterul, încercând în același timp să o și cucerească pe aceasta. Patru crime, o dispariție misterioasă, un Ordin medieval care încă veghează asupra siguranței poporului și misterele castelului, îi pun la încercare pe cei doi protagoniști care încearca să găsească criminalul și să demonstreze că Prințul Nemuritor este doar un basm vechi.

Dacă doriți să citiți acest volum, vă îndemn să vă înarmați cu multă răbdare. Sper că următorul volum ce îl are in prim plan pe Houdini să fie mult mai bun decat ce a ieșit aici. Cartea avea șansa să fie foarte bună pentru că idea de bază era foarte faină.

Răbdare și lectura plăcută!

Articolul precedent BLACK FRIDAY la cărți! Prinde reducerile de acum!
Articolul următor Frumuseți din București: Catedrala Sf.Spiridon
Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!