Acasă Arhiva La plimbare prin Scoția: De ce să mergi pe lacul Loch Lomond

La plimbare prin Scoția: De ce să mergi pe lacul Loch Lomond

0
La plimbare prin Scoția: De ce să mergi pe lacul Loch Lomond

La o aruncătură de băț de Glasgow se află Luss, un orășel parcă rupt din povești: căsuțe mici, străduțe înguste și oameni… nu, nu pitici :D, dar oameni puțini. Poziționat la granița dintre Scoția Centrală și faimoasa regiune Highlands, Loch Lomond este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care îl puteți vizita dacă ajungeți în fascinanta Scoție. 

Loch Lomond este un lac de apă dulce, cu 40 de kilometri lungime, cel mai mare din Marea Britanie, la o distanță de 32 de kilometri de Glasgow. Nu am degustat scotch (regiunea este renumită pentru distileriile de whisky), dar voi, dacă sunteți consumatori de această băutură și vreți ceva autentic, ar fi bine să vă opriți să faceți asta :). Eu nu am petrecut foarte mult timp aici, pentru că trebuia să iau trenul la întoarcere, însă m-am bucurat de liniștea întâlnită, de rățuște pe apă, de pescăruși iubăreți, de oameni, de peisaje, de locul în sine.

Cum puteți ajunge la Loch Lomond

Cine a spus că drumul, nu destinația ar fi cel mai important lucru într-o călătorie, nu s-a înșelat și o știm cu toții (deși nu am negat niciodată că eu sunt nerăbdătoare să ajung la destinație :P). Andreea a avut ideea genială de a alege croaziera ca mijloc de transport așa că am să scriu câteva cuvinte despre drumul nostru către Loch Lomond. Din Glasgow am luat trenul spre Balloch, iar aici trebuie să mă opresc puțin, măcar pentru a vă arăta câteva peisaje în fotografii. Pentru că aici, în Balloch, în pofida unei prea-obișnuite ploi, am mers la un castel drăguț, prin păduri bogate, unde, după cum deja știți, totul abundă de verde, de aer curat, de faună și de floră sălbatică. Nu degeaba este un loc foarte căutat de turiștii iubitori de natură. În ziua în care am mers noi era destul de aglomerat, pentru că avea loc un eveniment caritabil (după cum se observă în fotografii).

Îmi place la nebunie să mă plimb pe apă, să simt valurile legănându-mă, să meditez și… să fac poze la greu 😀 (de parcă nu v-ați fi prins deja de asta :))); ehee, dacă aș fi avut eu timp și cunoștințe să mă joc în Photoshop, ar fi ieșit niște poze grozave). Aș fi făcut și mai multe, dacă m-ar fi ajutat vremea. Mi-ar fi plăcut să fie mai senin, însă vremea e tare capricioasă în zona aceea. Asta tot nu m-a oprit din a sta afară și a contempla peisajele mirifice. La urma urmei, cum obișnuiesc scoțienii să spună, ”ceea ce face Glasgow însorit sunt oamenii, nu vremea” :).

Cât costă să te plimbi pe Loch Lomond

Eu am o problemă cu cifrele, așa că dacă vreți prețuri, trebuie să o rog pe prietena mea să mă ajute cu detalii :))). Cred că am dat cam 20 de lire/persoană pe biletul dus cu Sweeney s Cruise, dar zău că a meritat fiecare bănuț. Peisaje tipic scoțiene și conace pe malul lacului, de o parte și de cealaltă, de vis!

Cam atât în acest articol. Aș mai avea de scris despre Paysley, frumosul orășel din apropierea Glasgow-ului (orășelul în care locuiește de fapt Andreea), iar dacă am să prind un pic de timp, am să notez câteva lucruri și despre acesta. Până atunci vă mai las câteva pozici, doar câteva, cu o bisericuță veche, ce mi-a plăcut mult, și un cântecel :). În rest, vă doresc vacanțe de vis oricând, oriunde și cu oricine simțiți! Eu visez la o călătorie în Edinburgh, unde aș lua-o cătinel pe urmele lui Harry Potter :). Haideți c-am glumit! Nici n-am citit, nici n-am văzut filmul :D.

Articolul precedent Test de cultură generală: Cât de mult ți-a plăcut geografia?
Articolul următor Test de cultură generală: Te simți un “grammar nazi”?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!