Acasă Arhiva Lista impresionantă a celor mai cunoscuți autori englezi

Lista impresionantă a celor mai cunoscuți autori englezi

0
Lista impresionantă a celor mai cunoscuți autori englezi
Lista impresionantă a celor mai cunoscuți autori englezi

Lista scriitorilor englezi este la fel de lungă precum cel mai lung cuvânt din istorie (are 189.819 litere). Bine, poate mai lungă de atât, dar, numărul lor, de-a lungul istoriei, este absolut impresionant.

Lista impresionantă a celor mai cunoscuți autori englezi

Din 1500 până în ziua de azi, literatura engleză și-a pus amprenta pe toată cultura lumii, având simboluri care și astăzi dăinuie, ale căror influențe se simt în literatura și cultura contemporană. Prin urmare, menționăm o parte din aceștia (și ne cerem scuze pentru cei pe care nu îi menționăm).

William Shakespeare (1564 – 1616)

Cunoscut pentru celebra piesă ”Romeo și Julieta”, Shakespeare a rămas nemuritor prin arta sa, având o contribuție considerabilă în dezvoltarea limbii engleze.

Jane Austen (1775 – 1817)

Celebră pentru ”Mândrie și prejudecată”, autoarea a dezvăluit o viziune nouă asupra descrierii, fiind o figură influentă pentru literatură.

Charles Dickens (1812 – 1870)

Cel care a scris ”Aventurile lui Oliver Twist”, cea mai cunoscută operă a sa, dar și ”Marile speranțe”.

Thomas Hardy (1840-1928)

Autorul  cărții ”Tess d’Urbervilles”, Hardy a fost împotriva unei epoci în care a trăit, mai exact în epoca victoriană, fapt care a dus la satira acesteia în scrierile sale.

Virginia Woolf (1882 – 1941)

Una dintre figurile literare cele mai importante ale secolului XX, aceasta este cunoscută pentru ”Doamna Dalloway”, ”Spre far”, ”Orlando”.

S. Lewis (1898 – 1963)

Profesor al Universității Oxford, Lewis a fost autorul seriei ”Cronicile din Narnia” a cărei ecranizare este și astăzi preferata copiilor, dar și adulților.

George Orwell (1903 – 1950)

George Orwell
George Orwell

Faimos pentru două lucrări ale sale, una dintre ele fiind un clasic (”1984” și ”Ferma Animalelor”), acesta a dezvăluit pericolele unui regim politic prin satira sa asupra societății.

George R.R Martin (1948 –)

Autorul seriei ”Cântec de gheață și foc”, după care s-a realizat cel mai apreciat și urmărit serial din ultimii ani ai cinematografiei, și anume ”Urzeala tronurilor”.

J.K.Rowling (1965 -)

A cărei carieră a înflorit de la publicarea seriilor ”Harry Potter”, care a ajuns cea mai vândută serie din istorie. Prima carte, ”Harry Potter și Piatra Filozofală” a fost prima, și cea mai bine vândută carte din seria ”Harry Potter”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!