Topul celor mai apreciați scriitori francezi din istorie
Topul celor mai apreciați scriitori francezi din istorie

Literatura franceză a fost una dintre cele mai influente din toate timpurile, dobândind putere prin curente precum romantism, simbolism și făcându-se de asemenea remarcată în teatru și în poezie.

Topul celor mai apreciați scriitori francezi din istorie

Puternic influențată de istoria franceză, literatura a fost consacrată de perspectiva burgheză a țării, de bogățiile sale, și de comportamentul oamenilor, în urma cărora s-au scris numeroase analize satirice.

Honore de Balzac (1799 – 1850)

În domeniile realiste, psihologice și fantastice, Balzac a fost cel mai apreciat dintre toți. Un volum important al său este ”Comedia umană” care cuprinde o serie de romane scurte, care dezvăluiau societatea franceză în cele mai amănunțite detalii.

Alexandre Dumas (1802 – 1870)

A devenit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori francezi datorită celor două drame ale sale, și anume ”Contele de Monte Cristo” și ”Cei trei mușchetari”. Ecranizările acestor cărți au fost un succes

Victor Hugo (1802 – 1885)

Opera ”Mizerabilii” a avut parte de un succes răsunător, împreună cu ecranizarea acestuia, care i-a adus și mai multă faimă. A fost poet, dramaturg și romancier.

Victor Hugo este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori francezi din istorie
Victor Hugo este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori francezi din istorie

Marcel Proust (1871 – 1922)

Cunoscut pentru romanul ”În căutarea timpului pierdut”, care este alcătuit din 7 volume, scrise într-o perioadă de 14 ani. A fost romancierul secolului XX.

Albert Camus (1913 – 1960)

Filozof, autor, jurnalist, Camus este recunoscut pentru contribuțiile sale în filozofie. ”Mitul lui Sisif” fiind cel mai cunoscut, acesta abordând teme ale existențialismului și absurdismului în majoritatea scrierilor sale.

Antoine de Saint-Exupery (1900-1944)

Autorul cărții pentru copii ”Micul Prinț” a avut parte de recunoaștere de-a lungul timpului, cartea lui fiind una dintre cele mai vândute din lume, tradusă în aproximativ 110 limbi.

Stendhal (1783-1842)

Henri-Marie Beyle a fost numele său adevărat, pseudonimul fiind ales ca un omagiu pentru un arheolog. Cărțile sau au fost considerate rafinate, cu descrieri inocente ale sentimentelor umane. Cartea sa celebră ”Roșu și negru” este cea care l-a făcut cunoscut.

Moliere (1622-1673)

Cunoscutul scriitor al satirei comice franceze, Moliere a avut o viață agitată, jucând în piese de teatru, călătorind, și fiind închis din cauza datoriilor. Cele mai cunoscute scrieri ale sale au fost ”Tartuffe”, ”Avarul”,  ”Don Juan”.

Lavinia Bușe
În momentul în care mi s-a aprins luminiţa spre lectură, nu exista nimic altceva decât lumea în care m-am transpus. De aceea poate sunt cu capul în nori, sau undeva sub pământ, dar întotdeauna mă voi surprinde prinsă într-o lume pe care nu o am aici. Însă prefer pisicile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here