Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Acasă Sanatate Educatie nutritionala Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci

Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci

0
Micul dejun: ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci
Sursa foto: blog.feelaliveuk.com

Alimentele pe care le mănânci pe stomacul gol trebuie alese cu atenție. Mulți dintre noi gustăm ceva în grabă și uităm de mâncare până după-amiaza târziu. Ceea ce nu este deloc sănătos! În plus, cea care nu lipsește dimineața este cafeaua. Dar crezi că este cu adevărat sănătos să o bei înainte de a mânca?

Dar ce zici de o banană, un iaurt sau un castravete? Crezi că sunt alimentele potrivite pentru micul dejun? De fapt, castravetele poate provoca durere de stomac, flatulență sau arsuri la stomac.

Banană?

Bananele sunt fructele cele mai bogate în magneziu. Dacă le mănânci pe stomacul gol, ele pot crește nivelul de magneziu din sânge, ceea ce nu este sănătos pentru inimă. Poate crește riscul de boli cardiovasculare.

Produse alimentare bogate în zahăr?

Nu, nu este recomandat să mănânci alimente bogate în zahăr pe stomacul gol, deoarece ele pot crește foarte mult nivelul de insulină, lucru care duce la suprasolicitarea pancreasului dimineața. Pe termen lung, crește riscul de a suferi de diabet.

Roșie?

Nu se recomandă nici consumul unei roșii pe stomacul gol, deoarece ar putea provoca ulcer gastric. Acidul tanic din roșie crește nivelul de aciditate.

Iaurt?

Acest produs lactat conține acid lactic și bacterii sănătoase, care sunt benefice pentru persoanele care suferă de gută. Dar consumul lui pe stomacul gol crește nivelul de acid clorhidric, lucru care afectează bacteriile sănătoase din stomac.

Băuturile carbogazoase?

Sucurile băute pe stomacul gol reduc circulația sângelui în stomac și, implict, deteriorează membranele mucoase. În plus, este încetinită digestia. Atunci apar durerea de stomac, senzația de balonare și constipația!

Atunci, ce crezi că ar trebui să mănânci pe stomacul gol?
Ei bine, la micul dejun sunt recomandate alimente precum: ouă, fulgi de ovăz, pâine neagră, apă de pepene galben, afine, miere și alune. Aceastea sunt cele mai sănătoase alternative pentru consumul pe stomacul gol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!