AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuMODA 2018: Cum să porți fusta cloș?

MODA 2018: Cum să porți fusta cloș?

Published on

spot_img

Atunci când a fost etichetat ca fiind Michelangelo al vestimentației, Capucci a afirmat: “Nu mă consider nici croitor, nici designer, ci un artizan ce caută modalități de concept, modalități de expresie a materialelor și de a le folosi precum un sculptor își însușește lutul”. Eu mă consider doar o femeie care are nevoie de haine, de alte haine, vara asta :D.

Fusta cloș este unul dintre cele mai frumoase modele, care rămâne la modă și în 2018. Mă rog, în concepția mea. cel mai mult se vor purta cele mini, plisate, cu franjuri sau pene etc. Dar moda este aceea pe care o creezi tu atât cât să te simți bine cu tine. Cel mai plăcut model de cloș este acela care are lungimea puțin peste genunchi. Recomandarea mea (și nu numai) este să fie purtată cu ceva cambrat. Fusta este deja largă, amplă, voluminoasă. Nu este indicat să pui ceva tot larg și în partea de sus.

După cum știți, și eu croiesc fuste cloș. Printre altele :). Dar aceasta îmi este mai facil de lucrat, prin urmare mi-a devenit și cel mai dragă. Tot ce trebuie să fac este un simplu calcul matematic. Dacă am lungimea taliei și lungimea fustei, mai rămâne să “aflu” raza mare și raza mică (iar aici mă ajută acel “pi” din matematică).

Ei, simplu pe naiba! Fără Ștefania nu fac nimic (profa). În croitorie, niciodată nu vei deține toate cunoștințele. Pentru că aceste raze se află în funcție de modelul de cloș. Iată în imaginea de mai jos că nu este unul singur.

Indicat este să am material cel puțin de două ori cât este lungimea fustei. De data asta, m-am “calicit” un pic și am luat doar 1,50 metri. Asta a însemnat că a trebuit să fac fusta din două bucăți, cusute pe lateral, iar fermoarul a venit pe-o parte. De aceea, am ales să o fac în două unghiuri de 90 de grade. Bine, și pentru că, dacă aș fi ales trei sau patru unghiuri, ar fi însemnat și mai mult volum, iar o fustă de genul chiar nu mi s-ar potrivi. Pe mine mă avantajează fustele scurte sau puțin peste genunchi, cum spuneam și la începutul articolului. Am zis ca anul ăsta să schimb puțin și să port și ceva mai lung de atât.

Cele două fuste de mai jos (nu mă gândeam că voi scrie acest articol, altfel aș fi făcut niște poze mai drăguțe 😊) au fost croite acum trei săptămâni. Manechinul nu îmi este de prea mare ajutor, pentru că este unul vechi, de la o croitoreasă italiancă, ce nu poate fi micșorat sau mărit. A “mers” câteva mii de kilometri ca să ajungă la mine așa că țin foarte mult la el. Chiar dacă nu este extraordinar de util, mă mândresc că am, totuși, un manechin :).

 

M-aș apuca eu de rochii, dar știți cât am de măsurat? De la gât și până la talie, câte pense pe sân sau pe spate? Ehee… Am mai zis asta: dacă vrei să faci croitorie, tre’ s-o mănânci pe pâine, muică! Și nu de la 30 de ani ca mine, ci de pe la vreo 14-15 😁. De aceea nu mă pot lăuda decât cu vreo… ă, trei rochii în total 😁. Însă mă pun pe muncă vara asta. Vreau să-mi schimb garderoba. Îmi place să merg pe “fă-ți iarna car și vara sanie”, dar nu s-a nimerit. Nu-i bai, bine că a venit, în sfârșit, primăvara 😊.

PS: Par demodată dacă vreau să port rochiile din galerie? 😁

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!