AcasăLifestyleRelatiiNu, nu suntem proaste, doar ne prefacem!

Nu, nu suntem proaste, doar ne prefacem!

Published on

spot_img

Întotdeauna m-au deranjat subestimările. Poţi spune despre noi orice: că suntem nebune, că suntem rele, egoiste sau agasante uneori. Am dat nişte exemple, nu înseamnă neapărat că ne şi regăsim. Ideea este că nu suntem proaste şi, culmea, n-am fost niciodată.

Însă, am creat de multe ori această senzaţie doar ca să fie bine, ca treaba să funcţioneze, să evităm certurile şi discuţiile. E adevărat, nu ne-a ieşit mereu. Mie, cel puţin, nu. Am încercat să urmez exemplul doamnelor mai în vârstă din familia mea, care „înghiţeau” multe pentru a funcţiona căsnicia. Bunica spunea adesea: „dacă îl întrebam unde a fost şi cu cine, riscam să mă bată”. Ei, bine, nici chiar aşa. Bătaia e scoasă din discuţia mea, din start. Nu cred că, în 2017, în România, în civilizaţie, mai discutăm despre violenţă domestică. În speranţa că nu, voi merge mai departe cu povestea iniţială.

Plecând de la exemplul bunicii, plus multe altele, am zis să încerc şi eu, pe cât pot, să fac pe proastă, şi să renunţ la uniformă de miliţiancă, nu că nu mi-ar sta bine, dar de multe ori nu prea m-a ajutat. Mai puţine întrebări, mai puţine suspiciuni, mai multă încredere în ochii lui, chiar dacă tu ştii că nu ai, mai mult DA decât NU. Ok, dar asta nu înseamnă că tu, femeie, eşti proastă sau că nu te duce mintea să-ţi dai seama că nu tot ce zboară se mănâncă. Unii sau unele, că nu mă refer doar la relaţiile amoroase, ci la relaţiile interumane în general, au senzaţia că, dacă procedezi aşa, te-au prostit. Nu, dragilor, mintea femeii este de zece ori mai ageră decât a bărbatului şi, cum spuneam, prostia nu o caracterizează decât dacă ea vrea asta.

Dacă te iubește atât de tare, încât vrea să facă pe proastă. Tu eşti prost dacă îţi imaginezi că i-ai inchis gură şi ai prostit-o cu o explicaţie de clasa I. Şi revenind la sectorul amoros, când aud expresii de genul: „am adormit, de-aia nu te-am sunat sau de-aia am avut telefonul închis” sau „dacă tu nu ai sunat, m-am gândit că eşti ocupată” sau „scuză-mă, am avut o săptămâna de iad”, începe să îmi fiarbă sângele în vene. Şi eu am dat exemple mai soft, ca să nu îi bag atât de tare în corzi, dar sunt sigură că voi ştiţi prea bine despre ce vorbesc. Şi ei ştiu, că doar ei le gândesc, le aruncă, primesc un mesaj pozitiv, s-au gândit că au scăpat şi se bat cu pumnii în piept pentru inspiraţia lor, că de inteligență nu putem vorbi. Dacă voi credeţi că prostiţi femeile, indiferent de metodă uzitată, sunteţi de zece ori mai proşti decât credeţi că suntem noi! No offence, nimeni nu-i perfect!

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...

Test de CULTURĂ GENERALĂ: Fonetică, vocabular, morfologie, sintaxă

Asediul nesfârșit al generalului Cultură 👩🏻‍🎨 a luat sfârșit. Dar n-ați scăpat. Lansez un...
error: Content is protected !!