Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu O povestioară…Haideţi să aflaţi cum se păstrează o căsnicie :)

O povestioară…Haideţi să aflaţi cum se păstrează o căsnicie :)

4
O povestioară…Haideţi să aflaţi cum se păstrează o căsnicie :)

Un bărbat şi o femeie, pensionari, erau împreună de peste 60 de ani. Ei împărtaşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţă de celălalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine; femeia l-a atenţionat pe iubitul ei, încă de la început, să nu o deschidă sau să întrebe de ea vreodată.

În toţi aceşti ani, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica se îmbolnăvi foarte tare şi doctorii ziceau că nu prea mai are şanse să se însănătoşească.

Încercând să pună toate lucrurile în ordine, bătrânelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lângă patul iubitei  sale. Era şi ea de acord că era timpul să afle şi iubitul ei ce era în acea cutie. Când a deschis cutia,  erau două păpuşi croşetate şi o grămadă de bani: în total vreo 25.000 de dolari.

El a întrebat-o despre conţinutul acestei cutii.

-Când ne-am mutat împreună, bunica mea mi-a spus că secretul unei relații este să nu te cerţi niciodată. Spunea că întotdeauna când mă supăram pe tine, să tac din gură şi să croşetez o papuşică.

Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia îşi putea stăpâni lacrimile… Doar două păpuşi erau în cutie !

Ea fusese supărată numai de două ori în toţi aceşti ani în care au trăit împreună? Nu mai putea de fericire!

„Iubito”, spuse el, „înţeleg existenţa păpuşilor, dar toţi aceşti bani?”

„Oh! Sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea păpuşilor!” zise ea.

Articolul precedent Buna dimineata, soare!
Articolul următor Gânduri triste…
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!