Acasă RoxanaB Cuvinte din sufletul meu Pentru că meriţi, îţi ofer sufletul meu…!

Pentru că meriţi, îţi ofer sufletul meu…!

3
Pentru că meriţi, îţi ofer sufletul meu…!

wallpapers_31482

Faptul că sunt pretenţioasă cred că este o „calitate” pe care nu o poate contesta nimeni, nici măcar eu. Ştiu că cer mai mult decât ofer, dar a fost o vreme când am oferit mai  mult decât am primit.

Am tânjit întotdeauna ca bărbatul meu să-mi fie cel mai bun prieten, cel mai bun confident. Dar am înţeles că este bine ca unele lucruri să le ţii pentru tine, să nu le împărtăşeşti nici măcar omului în braţele căruia adormi fericită. Cel puţin, eu nu am întâlnit, încă, acel bărbat care să înţeleagă tot. Cum ar fi simple mesaje de la băieţi/bărbaţi, care nu reprezintă nimic pentru mine, în afara unei simple amiciţii sau relaţii de colegialitate. Da, amici. Cu „A” mare cât muntele Athos, dacă vreţi.

Asta nu înseamnă că el, iubitul meu, bărbatul pe care îl aleg să-şi petreacă zilele alături de mine, nu-mi este cel mai bun prieten. Pentru că eu cu el împart tot, nu cu prietenele mele. El mă sărută dimineaţa pe frunte când pleacă la birou, el mă sună şi mă întreabă „Ce faci, dragostea mea?”, el îşi face timp să mă asculte printre miile de griji şi de responsabilităţi pe care le are pe umăr, el se grăbeşte să vină seara acasă mai repede pentru a fi cu mine, surprinzându-mă cu gesturi mici care par că nu mă impresionează deloc, dar pe care le apreciez… în sinea mea.

Chiar şi simplul fapt că el găteşte atunci când sunt hămesită sau că el calcă cămăşi atunci când eu n-am chef înseamnă foarte mult pentru mine şi asta spune multe despre el. Pentru  că este un domn, un bărbat educat, un om atent la detalii, ca şi mine, care îmi oferă încredere şi respect, merită iubirea mea şi sprijinul meu.

Am obosit să pierd vremea cu oameni care nu ştiu să ofere totul. Am ostenit să tot cad, să-mi julesc palmele şi genunchii, să mă ridic şi să alerg, iar şi iar, să o iau de la capăt cu toate, în numele rolului de femeie puternică ce mă cred. Am obosit să mă aflu într-un continuu sevraj, să fiu masochistă în ceea ce priveşte dragostea.

Am decis să trăiesc altfel, să mă las iubită, să zâmbesc în momente care par al naibii de grele. Pentru că, de fapt, am o viaţă atât de frumoasă, dar mă las măcinată de un amalgam de gânduri. Îi sunt datoare lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit până acum. Şi-mi sunt datoare mie să lupt pentru fericirea mea. Pentru că nimic nu vine de-a gata. Iar dacă am oferit cândva mai mult decât am primit, aşa cum spuneam la început, nu înseamnă că nu o mai pot face. Trebuie doar să-mi doresc şi sunt ca nouă, ca şi cum n-am trecut prin nicio experienţă tristă.

Pentru că oricât de tare m-a durut sufletul la sfârşitul unei relaţii, am ştiut mereu că voi iubi din nou. Chiar dacă pare că nu pot să trec peste defectele şi problemele lui, tind să cred că voi reuşi să le înţeleg şi să le rabd în continuare. Chiar dacă simt, uneori, că aceasta este o relaţie păguboasă şi că mă mulţumesc cu puţin. Oricum, n-a aflat nimeni secretul sufletului-pereche. Nu ştie nimeni dacă l-a întâlnit decât atunci când ajunge la finalul zilelor sale şi a trăit o viaţă alături de acea persoană pe care a ales-o…

Articolul precedent Scrisoare pentru mine… ce va fi recitită peste 10 ani :)
Articolul următor TOP 5 filme de dragoste
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

  1. Eu am stiut de cand l.am vazut prima data. Dar asta nu inseamna ca detin vreo reteta secreta pt a.l intalni, cred ca trebuie sa stii sa.l astepti, nu in sensul de a.l astrpta efectiv, ci de a te pregati pt el, de a pastra pt el ce.ai mai bu, de a.ti slefui continuu sufletul…Si.apoi mai e vorba si de a privi in jur, de a te privi pe tine in interior si de a sti exact ce.ti doresti. Mai presus de orice trebuie sa i.l ceri Lui Dumnezeu, cu asta am spus tot, apoi, evident, sa te lasi iubit, sa simti, sa traiesti fara sa mai obosesti rationalizand tot. Cand il intalnesti, totul curge de la sine. 🙂

  2. Inca o vorba si gata, poate scriu si mai corect acum. :-)) Din ce am observat printre prietenele mele, sotii lor poate nu sunt feti frumosi, cei mai destepti, cei mai rabdatori sau mai stiu eu cum, dar sunt oamenii de care aveau nevoie sa creasca spiritual, sacul si peticul, cum se spune. Mie nu mi s.ar fi potrivit sotul Ancai, de ex, dar ea considera ca el e motorul ei. Cam asa cu sufletul pereche, te motiveaza sa.ti doresti sa fii mereu altfel, mai buna, mai atenta, intr.o slefuire continua. 😉

    • Frumos imi mai scrii, Crengu, si iti dau dreptate intru totul :*. Asta am cautat si am asteptat si am cerut si eu, iar pt faptul ca am iesit la timp din relatii nepotrivite nu pot decat sa-I multumesc lui Dumnezeu. Simt ca acest om nu ma va da inapoi, ci din contra ma va ajuta sa evoluez, sa ma dezvolt. Daca va fi si el o „greseala”, acest lucru mi se va arata in timp. Dar a aparut intr-un moment potrivit in viata mea si altceva nu mai conteaza :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!