Acasă Descopera Cultura generala Rămânem fără Rege?

Rămânem fără Rege?

0
Rămânem fără Rege?
sursa foto: gdb.rferl.org

Recent, au apărut în media știri despre starea de sănătate precară a Regelui Mihai. Aceste știri vin după ce Casa Regală a comunicat că Majestatea Sa a devenit foarte slăbit în ultima săptămână: „Altețele Lor Regale, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, au revenit în Elveţia aseară, la reședinţa privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei”, a anunţat, luni, Casa Regală. Nu mult a trecut de când Regele a împlinit 96 de ani, doar o săptămână, atunci când Principesa Moștenitoare Margareta a fost în vizită la reședința privată a Regelui, din Elveția.

Veți spune că este suficient de în etate, dar este o personă mai importantă decât credeți. Adevărul este că nu a domnit prea mult, dar este ultimul Rege din estul Europei și ar trebui prețuit. Casa Regală a anunţat, în 2016, că Regele Mihai I a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a suferit o intervenție chirurgicală la o clinică din Lausanne. Carcinomul epidermoid este o formă de cancer al unor celule epiteliale care intră atât în structura pielii, cât și în structura unor viscere cum ar fi plămânii, esofagul, buzele. Leucemia de care suferă este, cel mai probabil, leucemie limfocitară și este o boală foarte dificilă.

Au fost mai multe momente în care în presă s-a spus că Regele ar fi murit demult , dar nouă ni se ascund aceste lucruri. Prostii! Nu ar avea nimeni niciun interes să ascundă decesul Majestății Sale, doar s-a luat decizia retragerii din viața publică, deoarece starea de sănătate devenise foarte fragilă.

Regele Mihai reprezintă o figură foarte puternică a istoriei, fiind fiul Regelui Carol al II-lea, un controversat suveran al României. „În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanţa actuală”, precizează Casa Regală. Să sperăm că va fi sănătos în continuare!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!